I AM start met Creatieve school

Een creatieve school in ons eigen land, waar kunst over Gods liefde al tijdens de Gouden eeuw floreerde. Deze droom borrelt en bruist al jaren in vele harten. Met een team van intussen acht personen brengen Jennifer Bakker en Carla Veldhuis deze droom in praktijk.
I AM start eind augustus 2021 met een school in Amsterdam, als respons op een huidige beweging die God wil brengen in de kunsten.

Excellente kunst spreekt krachtig en direct tot het hart van mensen.

Lees verder I AM start met Creatieve school

Auteurs van christelijke actieboeken Kinderboekenweek 2021 bekend

Thema: Worden wat je wil

Van 6 tot en met 16 oktober 2021 is de Kinderboekenweek in de christelijke boekhandel. De Kinderboekenweek staat in het teken van Worden wat je wil. Hierin wordt aangesloten bij het
thema van de algemene Kinderboekenweek. Speciaal voor de Kinderboekenweek in de christelijke boekhandels worden er drie actieboeken uitgegeven die passen bij het thema.
Het prentenboek voor de onderbouw wordt gemaakt door Leontine Gaasenbeek. Bram Kasse is de
auteur van het actieboek voor de middenbouw en Henriët Koornberg-Spronk schrijft het actieboek
voor de bovenbouw.

Lees verder Auteurs van christelijke actieboeken Kinderboekenweek 2021 bekend

Tijs van den Brink presenteert nieuwe EO-podcast ‘Virusfeiten’

Eerste aflevering met Diederik Gommers en Marion Koopmans online

Wetenschappers vormen een belangrijke schakel in de zoektocht naar een vaccin en nieuwe behandeltechnieken voor Covid-19. In de nieuwe wekelijkse EO-podcast ‘Virusfeiten’ spreekt presentator Tijs van den Brink met wetenschappers over de ontwikkelingen rond het virus. Hoe ver zijn we in de strijd tegen corona? In de eerste afleveringen schuiven Marion Koopmans (hoogleraar virologie) en Diederik Gommers (hoogleraar intensivecaregeneeskunde) aan.

Lees verder Tijs van den Brink presenteert nieuwe EO-podcast ‘Virusfeiten’

Deel de boodschap van Kerst – Gratis CD Stef Bos & Elly en Rikkert

Daarom Kerst

De hele wereld viert Kerst. Overal zie je kerstbomen en feestverlichting. Sfeervolle filmavonden brengen mensen in de stemming. Cadeaus worden gekocht om elkaar te verrassen.

Voor Christenen draait het niet om bomen of lichtjes, maar vieren we met Kerst de geboorte
van Jezus Christus. Zijn geboorte betekende het begin van iets nieuws. In zijn leven werd op een unieke manier zichtbaar wie God is – liefde. ‘God wordt mens’: de betekenis van Kerst in drie woorden. Als dat geen cadeau is…

Daarom willen wij jou een cadeau geven. Een gratis cd. Voor jezelf, of om weg te geven.

Nieuw: EO-podcast over haat-liefdeverhouding tussen geloof en popmuziek

In de EO-podcast ‘Rock My Soul’ onderzoekt muzikant en Radio 2-producer Rogier Pelgrim de haat-liefdeverhouding tussen geloof en popmuziek. Waar zit de spanning? En wanneer gaan ze wél samen? In zeven afleveringen gaat Rogier op onderzoek uit. Hij spreekt met muzikanten, journalisten, muziekliefhebbers; gelovig en niet-gelovig. De gesprekken worden afgewisseld met verhalen uit Rogiers eigen leven. Vanaf vandaag te horen via onder meer NPO Luister en nporadio2.nl/podcasts.

Lees verder Nieuw: EO-podcast over haat-liefdeverhouding tussen geloof en popmuziek

LIVE aanbidden en gebed vanuit de NIEUWSPOORT – uitzending met Eline Bakker

Vrijdagavond was er opnieuw LIVE aanbidding en gebed vanuit Nieuwspoort, in het gebouw van de Tweede Kamer. Met indrukwekkende worship door Eline Bakker en band. Kijk en bid ook komende vrijdagavond weer live mee hier op Facebook of via www.youtube.com/presencenl. (hier zijn ook meerdere uitzendingen terug te kijken)

Bekijk de uitzending met Eline hieronder:

Lees verder LIVE aanbidden en gebed vanuit de NIEUWSPOORT – uitzending met Eline Bakker

EO BEAM organiseert grootste online christelijke jongerenavond

Samen met Alpha Youth, zondagavond 22 november vanaf 19.30 uur

Zondag 22 november organiseren EO BEAM en Alpha Nederland de grootste Alpha Youth-avond van Nederland. Onder leiding van Tiemen Westerduin en BEAM-redacteur Wilke Stuij gaan jongeren online met elkaar in gesprek over het thema van de BEAM Kerkdienst van die ochtend. Er is ruimte voor maximaal 500 jongeren die zich vanaf zondagmorgen kunnen aanmelden. Niet eerder werd er in Nederland een online avond georganiseerd voor zoveel christelijke jongeren.

Lees verder EO BEAM organiseert grootste online christelijke jongerenavond

Muziek waar je in blijft geloven