Sound of David komt met Pearl Jozefzoon met nieuwe videoclip: ‘Ik hou van jou’

Utrecht/Bennekom – Bescheiden en gepassioneerd, eigenschappen die singer-songwriter en eigenaar van Sound of David, Rik Marius als een handschoen passen. In oktober van dit jaar verschijnt zijn vierde single, een prachtig en geruststellend lied met de titel ‘Dwars door alles heen’. Het lied spreekt van hoop en vertrouwen. ‘Wat heb ik te vrezen? In al wat niet slaagt en al wat niet lukt, wat zal mij overkomen?’ zingt Marius vol overtuiging.

Beluister de single hieronder:

Lees verder Sound of David komt met Pearl Jozefzoon met nieuwe videoclip: ‘Ik hou van jou’

Lars Gerfen komt maandag met nieuwe single! (a.s. zaterdag een voorproefje ;-))

Dit is de cover van het nieuwe lied ‘Zacheüs’ van Lars Gerfen. Een bekend personage, een bekend verhaal. In dit lied trek ik het verhaal naar me toe en maak ik het persoonlijk…
Hij wordt as we speak gemasterd door Pier-Durk Hogeterp – het allerlaatste puntje op de i. Vanaf maandag 18 oktober is het lied overal te beluisteren! Hij komt eraan! Nog even geduld…
De komende dagen zal het nieuwe lied ‘Zacheüs’ via verschillende wegen gepresenteerd worden. Naast dat het vanaf maandag overal te streamen en te downloaden is zal het ook klinken bij verschillende radiostations.
A.s. zaterdag kun je vast een voorproefje luisteren via Radio5 om 20.50 bij Remco Hakkert. 

Kerstnacht Boven Bethlehem – nieuw album SELA

Er is een nieuwe (kerst) CD van Sela ‘kerstnacht boven Bethlehem’.

Nieuwe liederen opnemen in een kerk is iets bijzonders. Na een aantal dagen wordt zo’n oud gebouw voor de Sela-muzikanten een ‘thuis’. De van Doniakerk in het Friese Makkum is door de opname van het album Kerstnacht boven Bethlehem nu ook zo’n dierbare plek geworden. De kerk als thuis staat voor ons ook voor een breder verhaal. In de kerk maken we hoogte- en dieptepunten mee, net als in onze persoonlijke levens. Kerk zijn gaat met vallen en opstaan; het gaat over vreugde en pijn, geloof en samen zijn, groei en afscheid nemen. Waar we als kerk en mens ook zijn, de belofte van de kerstnacht reist met ons mee: het Kind van Bethlehem is geboren!

Gloednieuw Remix Album van Reyer

Nadat hij dit jaar 3 gloednieuwe remixen dropte, is het langverwachte album van Reyer eindelijk daar: Worship: The Remix Project – Volume 3. 12 bekende worship-nummers die zichzelf wereldwijd bewezen hebben in de afgelopen jaren zijn – zoals we inmiddels van Reyer mogen verwachten – in een nieuw en fris jasje gestoken. Van Pop tot Reggaeton, van Gospel tot Chill House, alles (en iedereen) komt voorbij.

 

 

 

Lees verder Gloednieuw Remix Album van Reyer

Trinity maakt clip in Nederland en Zimbabwe zonder te vliegen

Vlak voor de kick off van de ‘Een Grote Familie Tour’ komt Trinity Wereldwijs met een nieuwe muziekvideo: ‘Brieven aan de Hemel’ in een unieke film-samenwerking met hulporganisatie Tearfund waar de mannen van Trinity al jarenlang enthousiast ambassadeurs van zijn. 

Lees verder Trinity maakt clip in Nederland en Zimbabwe zonder te vliegen

Nieuwe CD kinderen Kinga Ban: Wij. Zingen!

‘Wij. Zingen!’ is ontstaan uit het verlangen om te zingen over gevoelens en ervaringen. Het album begon met een gesprekje tussen Ike en vader Reinder over herinneringen. Wat betekenen ze voor je? Hoe geef je ze een plek? Het inspireerde Ike tot het schrijven van een lied, met de akkoorden die ze zelf kon spelen op piano. En toen de eerste demo-opname er was, wilden Kene en Liva ook best wel weer een lied maken. En zo begon de CD ‘Wij Zingen’ vorm te krijgen.

‘Wij Zingen’ is een verzameling persoonlijke liederen, die met veel plezier en hard werken gemaakt zijn. En iedereen merkte telkens weer: Als je zingt, komt alles bij elkaar. Want zingen is soms makkelijker dan vertellen. Het is gezellig en geeft een goed gevoel. Dat is een gouden les die Kinga haar kinderen, haar man en vrienden heeft meegegeven.

Op reis met de Trinity Wereldwijs-tour: kortingsactie
Ike, Liva en Kene sluiten vanaf volgende week vrijdag (15 oktober) aan tijdens de tour van Trinity Wereldwijs door Nederland. Een aantal liedjes van hun nieuwe CD gaan ongetwijfeld voorbij komen.

Om zoveel mogelijk mensen te laten delen in deze feestelijke tour krijg je nu exclusief de mogelijkheid om 3 entreekaarten te reserveren voor de prijs van 2 personen + je krijgt gratis de nieuwe CD van Trinity Wereldwijs. Reserveren voor deze actiekaart is alleen mogelijk via onderstaande link:

Klik hier voor tickets

Koning neemt de 1e NBV21 in ontvangst.

‘Er is geen ander boek dat ons zó confronteert met onszelf, met de ander en met God. Daarom is en blijft de Bijbel belangrijk.’ Dat zei directeur Rieuwerd Buitenwerf van het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap (NBG) bij de overhandiging van de NBV21 aan Koning Willem-Alexander.

‘Er is geen ander boek dat ons zó confronteert met onszelf, met de ander en met God. Daarom is en blijft de Bijbel belangrijk.’ Dat zei directeur Rieuwerd Buitenwerf van het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap (NBG) bij de overhandiging van de NBV21 aan Koning Willem-Alexander.

Buitenwerf noemde de ongekende kansen én de grote zorgen van onze tijd. Beide brengen, aldus Buitenwerf, grote vragen met zich mee, onder andere ‘over het doel van ons bestaan en over onze rol als mens. Het behoeft vandaag geen uitleg dat de Bijbel een belangrijke stem is en moet blijven in onze samenleving. De Bijbel zet aan tot reflectie en tot actie. De Bijbel maant tot verzoening en geeft hoop voor de toekomst.’

Directeur Ann Demeester van het Frans Hals Museum belichtte in haar toespraak waarom bijbelse taferelen in de 17e-eeuwse schilderkust populair waren. Volgens haar is een Bijbel met illustraties ‘de meest logische manier om de eeuwenoude geschiedenissen uit de Heilige Schrift naar ons toe te trekken.’

Zegen

NBG-voorzitter dominee Karin van den Broeke gaf aan 12 representanten van kerken en geloofsgemeenschappen een Bijbel en vroeg in haar gebed om een zegen over deze Bijbel. ‘Kerken en synagogen zijn dé plaatsen waar de Bijbel gekoesterd wordt en waar mensen samenkomen om Gods stem te horen die daarin klinkt. De Bijbel verbindt kerken en gelovigen, dwars door alle verschillen heen.’

De overhandiging van de NBV21 vond plaats in de Grote Kerk in Den Haag. De komst van de NBV21 wordt in Vlaanderen gevierd op 23 oktober in Mechelen (Begijnhofkerk).

Mijn Bijbel geeft betekenis

Vandaag begint het NBG met een campagne over de betekenis die mensen ontlenen aan de Bijbel. In abri’s door het hele land hangen posters met uitspraken van bijbellezers, zoals ‘Mijn Bijbel geeft toekomst’ of ‘Mijn Bijbel brengt ons samen’. Meer informatie rondom de betekenis van de Bijbel is te vinden op mijnbijbel.nl. Daar worden ook uitspraken van 18 bekende Nederlanders en Vlamingen over de Bijbel gepubliceerd. Onder hen zijn Stef Bos, Wietze de Jager, Chris Kijne en Herman Van Rompuy.

De NBV21

De NBV21 is de vernieuwde, verbeterde Nieuwe Bijbelvertaling. Die vertaling is de meest gebruikte Bijbel in Nederland en Vlaanderen. In de NBV21 is feedback van duizenden bijbellezers benut en zijn nieuwe inzichten verwerkt. Het NBG geeft NBV21 uit in diverse uitvoeringen, met en zonder deuterocanonieke boeken. De NBV21 is vanaf vanmiddag te lezen en te beluisteren op bijbel.nbv21.nl. Bij Singel Uitgeverijen verschijnen vandaag een literaire editie van de NBV21 en een Kunstbijbel met afbeeldingen van oude meesters uit de Lage Landen.

Trinity speelt voor koninklijk bezoek tijdens presentatie van de NBV21

‘Ik wens jou’ in de grote kerk van Den Haag. Beetje spannend want we mochten openen, maar oh wat een lekker nummer is dit toch, keer op keer, setting na setting, dit is wat een goed liedje kenmerkt: hij blijft overeind! Komt vast door de bron waaruit we putten toen we het schreven (en vertaalden met Elly Nieman!): de Bijbel, en die kwam vandaag in een nieuwe versie ons land in. Dat het onze handel en wandel en onze taal mag verrijken en zegenen!

Eerste album ‘Terug naar Eden’ van Eline Bakker

De christelijke zangeres Eline Bakker brengt vandaag haar eerste album uit. Op ‘Terug naar Eden’ staan veertien Nederlandstalige aanbiddingsliederen. Om het album uit te kunnen brengen werd begin maart een crowdfundingsactie gestart. Binnen drie dagen doneerden mensen ruim 12.000 euro en was het streefbedrag al binnen. Het wachten wordt nu beloond met een prachtig album!

Lees verder Eerste album ‘Terug naar Eden’ van Eline Bakker

Muziek waar je in blijft geloven