IRMA DEE PLEIT VOOR NAASTENLIEFDE MET NIEUWE SINGLE ‘DE WERELD DRAAIT´

j”De wereld draait om iedereen,
niemand kan het alleen”

Het is de afgelopen tijd weer glashelder geworden: mensen hebben elkaar nodig. Als je dreigt te vallen, hoop je dat er een ‘medevlieger’ is die er voor je wil zijn. Irma Dee schreef haar nieuwe single ‘De Wereld Draait’ over naastenliefde die die rol vervult bij bijvoorbeeld de pijn van eenzaamheid, de angst en onzekerheid van een vluchteling en de uitzichtloosheid van een dakloze. De single verschijnt in de aanloop naar het het nieuwe album ‘De Vlieger en de Vanger’, wat voorjaar 2023 verschijnt.

Voor haar nieuwe muziek liet zangeres Irma Dee zich weer inspireren door de bekende schrijver Henri Nouwen; ditmaal door een boek wat niet eerder verscheen. In het werk beschrijft Nouwen een circusact waarbij trapeze artiesten elk hun eigen rol hebben: de vlieger (degene die de trapeze los moet laten) en de vanger (degene die de ander vangt). Voor Irma Dee werd dit beeld een grote inspiratie voor zowel het album als liedjes zoals ‘Als Ik Val’ en ‘De Wereld Draait’.

“Er zat zoveel in het beeld wat Henri Nouwen schetst” vertelt Irma. “De tekst van ‘De Wereld Draait’ schreef ik samen met Wim Rebergen en Ralph van Manen. Het laat zien hoe we, wat we ook meemaken, eigenlijk allemaal ‘medevliegers’ zijn. In het beeld van Nouwen is God Degene die je het vertrouwen geeft dat Hij je vangt als je je angst los laat. Maar we zijn hier op aarde ook aan elkaar gegeven om naar elkaar om te zien en elkaar op te vangen. Om zo ook te doen wat Jezus zei: heb je naaste lief als jezelf.”

‘De Wereld Draait’ heeft bovendien een heel persoonlijke primeur: Seth, de zoon van Irma, zingt mee. “Het beeld wat Nouwen beschreef over een circusact landde bij mij juist omdat ik kort daarvoor met Seth bij het circus was geweest” aldus Irma. “Het was zo gaaf om met hem nu dit lied te kunnen zingen!”

De videoclip bij het nummer, gemaakt door Edwin Vermeulen, is inmiddels online te bekijken. Het nieuwe album inclusief de singles zijn geproduceerd door Reyer van Drongelen.

‘De Wereld Draait’ op Spotify: https://open.spotify.com/track/72DucGxJ54i6Hw8qT2gUQT?si=5023ee400c3f4edc

 

Album release ‘De Vlieger en de Vanger’: voorjaar 2023.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *