NIEUWE VIDEO ‘JEZUS OVERWINNAAR’ GEEFT IMPRESSIE VAN ‘DE BINNENKAMERSESSIES’ VAN MOZAIEK WORSHIP

Als je dezelfde boodschap opeens op een andere manier hoort, kan dat veel losmaken. Dat geldt niet alleen voor de manier waarop Mozaiek0318 opereert als kerk (en waarvan ze onlangs vertelde bij de talkshow Beau op RTL4) – het geldt ook voor de muziek die het team van Mozaiek Worship presenteert om de kerken van vandaag te bedienen.

Samen met de Deluxe versie van het album ‘Jezus Overwinnaar’, met de bonus EP ‘De Binnenkamersessies’, heeft Mozaiek Worship nu een speciale ‘360 graden’ video van het lied ‘Jezus Overwinnaar’ gepresenteerd. De video is te zien op het YouTube kanaal van de groep.

‘Jezus Overwinnaar’ is al sinds haar verschijnen twee jaar geleden een van de meest gezongen liederen in de Nederlandse kerken. De nieuwe versie en clip bij het lied is niet alleen bijzonder om de gebruikte techniek, waarbij de camera je middenin de uitvoering zet en je controle hebt over wat je ziet. Voor het eerst is het lied opgenomen met behulp van enkel een strijkorkest; de uitvoering zoals het te vinden is op het gelijknamige Deluxe album. Dit is nu ook verkrijgbaar en was CD van de week op Groot Nieuws Radio.

‘De Binnenkamersessies ontstonden toen de gemeente Mozaiek0318 een leesrooster voor het afgelopen jaar besloot aan te vullen met haar liederen. Hierdoor spraken ze des te sterker tot mensen in deze tijd van onzekerheid en lockdowns. Kees Kraayenoord van Mozaiek Worship en voorganger van Mozaiek0318: “Het moesten liederen zijn die mensen helpen in hun stille tijd. Liederen die helpen om daarin tot bewustwording en verstilling te komen. Daarom noemden we de verzameling liederen die daaruit ontstond uiteindelijk ‘binnenkamersessies’, een knipoog naar Mattheus 6 vers 6 waarin Jezus aanspoort om, als je bidt, de deur dicht te doen.”

Het team van Mozaiek Worship vertaalde diverse liederen van het album ‘Jezus Overwinnaar’ naar kleinere arrangementen en vulde het aan met een vergelijkbare versie van het lied ‘Houd Vol’; een toepasselijke bemoediging in deze tijd.

De ‘Deluxe Edition’ van Jezus Overwinnaar is verkrijgbaar via https://www.mozaiekworship.nl/webshop/383/jezus-overwinnaar-deluxe.html.

Naast het oorspronkelijke live album bevat de Deluxe versie een bonus CD met de ‘Binnenkamersessies’. Deze bevat de volgende tracks:

1. Kom, Verras Ons

2. Een Hemels Vuur

3. Onze Schuilplaats Is God

4. U Bent Sterker

5. Houd Vol

6. Jezus Overwinnaar

Kijk voor meer informatie op www.mozaiekworship.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *