OpenSkies Worship Festival 2019 – eerste namen zijn bekend

‘OPENSKIES’ WORSHIP FESTIVAL 2019 MAAKT EERSTE NAMEN BEKEND

  • JASON UPTON 

  • LUCY GRIMBLE (UK)

  • WILDER SHORES (IE)

  • NATHAN JESS (UK)

Een festival waar aanbidding centraal staat en waar aanbiddingsleiders uit binnen- en buitenland met de deelnemers op zoek gaan naar geestelijke vernieuwing en verdieping: dat is de formule die van de eerste twee edities van het Openskies Worship festival een succes maakte. De derde editie laat met de eerste geboekte namen gelijk merken dat dit een jaargang wordt om niet te missen. Jason Upton, Lucy Grimble, Wilder Shores en Nathan Jess zijn in iedergeval van de partij.

Aanbidding heeft een belangrijke plek in veel kerken, maar ook daarbuiten. Het verwijdert barrières die iemand kan ervaren door angst en teleurstelling, meestal in een systeem van beperkende religie. Aanbidding werkt zo bevrijdend; het helpt om de blik op God te richten. Waar veel mensen samen aanbidden, ontstaat een open en uitnodigende omgeving die als het ware symbool staat voor een open hemel. Dat werd de visie waarmee de organisatoren de afgelopen twee jaar de eerste edities van het Openskies Worship festival opzetten. Het festival bleek een schot in de roos. En voor dit derde jaar zijn direct al een aantal aansprekende namen geboekt.

Ticket Super Early Bird(t/m 30 april) Early Bird (t/m 30 mei) Regular (t/m 15 augustus 18.00 uur) Late (tot aan de deur)
Hele festival incl. camping* € 70 € 80 € 90 € 100
Hele festival zonder camping € 50 € 60 € 70 € 80
  • zonder stroom, camping met stroom en chalets alleen via De Betteld te boeken.
  • bij tickets incl. camping is kamperen t/m zondagavond inbegrepen, zondagnacht is bij te boeken voor € 10 per persoon, € 5 voor kinderen < 12 jaar)

Lucy Grimble uit het Verenigd Koninkrijk houdt van veelzijdigheid. In haar aanbiddingsmuziek wisselt ze solo zang af met een band; sfeervolle aanbiddingsmuziek klinkt zo naast opgewekte pop. Lucy wil woorden en klanken geven aan de reis die een gelovige maakt als hij of zij in aanraking komt met de levende God: een reis waarin een ieder de bestemming kan ontdekking die God in petto heeft.

Jason Upton staat bekend om zijn unieke stijl waarin aanbidding, spontane zang en gebeden, instrumentale muziek, gedichten, korte overdenkingen allemaal samenkomen. Zijn stijl wordt regelmatig vergeleken met die van Bethel Music en Keith Green, maar wie hem ook hoort als de begenadigd spreker die hij is, weet dat de Amerikaan echt uniek is. Jason is een singer / songwriter met het hart van een voorganger.

Nathan Jess keert ook terug. De sympathieke Ier doet de muzikale grens tussen aanbidding en het singer-songwriter genre vervagen en brengt zo verfrissende muziek die eerlijk en transparant is over zowel zijn geloofsleven als de dagelijke praktijk. Een concert met Nathan Jess voelt als een gesprek met een goede vriend. Een warm weerzien, dus.

Wilder Shores is een aanbiddingscollectief uit Ierland. Met de naam brengt de groep in beeld wat haar muziek doet: mensen uit hun comfortzone halen en op een plek waar ze God op een andere manier kunnen ontmoeten; ontdaan van filters. De muziek combineert folk invloeden met aanbiddingsmuziek die beleefd kan worden als een kustlijn: het ene moment badend in rust; het andere moment overspoeld door een golf van emotie. Wilder Shores komt voor het eerst naar Nederland en presenteert daarmee gelijk haar debuut ‘Bridges > Walls’.

Tickets voor Open Skies festival  bestel je via Events for Christ

vrijdag 16 augustus 2019 t/m maandag 19 augustus 2019 – Zelhem
De Betteld, Aaltenseweg 11 ,

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.