Oud-voorzitter Opwekking, Jan van der Linden overleden

We hebben met verdriet kennis genomen van het plotselinge overlijden van Jan van der Linden op woensdagavond 22 september. Hij werd 68 jaar oud. Jan was samen met zijn vrouw Conny, dertig jaar lang betrokken bij Opwekking, allereerst als vrijwilliger op het conferentieterrein, met focus op het tienerwerk. Daarna zat hij twaalf jaar lang in het bestuur, waarvan zes jaar als voorzitter. Afgelopen januari gaf Jan het stokje door aan de nieuwe voorzitter Stephen Haverkamp. Maar Jan was meer dan een bestuurder: hij was een vriend, een broer, adviseur, leraar en medearbeider in Gods koninkrijk.

Leiding

Onder zijn leiding ontwikkelde Opwekking zich verder tot een professionele missionaire organisatie. Iets wat Jan grote vreugde gaf omdat de Pinksterconferentie van Opwekking steeds meer een plek werd van eenheid en het vieren van het Pinksterfeest over kerkmuren heen. Dat weerspiegelde ook zijn overtuiging en geloof: verbinding, eenheid en leven in de kracht van de Heilige Geest. We leerden hem kennen als een man van God, vol van zijn wijsheid en geloof. Een leraar die je vanuit zijn jarenlange en diepe levenservaring kon bemoedigen met een wijze les of mooi verhaal, maar je ook met scherpzinnigheid en humor aan het denken zette. Samen met zijn vrouw Conny was hij werkzaam in het koninkrijk van God waar zij samen tot zegen waren voor velen.

“Jan was diep geworteld in zijn geloof en relatie met Jezus. Je kon in alle opzichten makkelijk tegen hem aanleunen. Hij was niet alleen groot en sterk, maar zijn wortels waren diep, zijn hart was groot, en zijn wijsheid inspirerend. Hij was een ware vriend, die ik enorm zal missen.”
Ruben Flach, directeur Opwekking

Vanuit zijn achtergrond als partner bij een groot internationaal adviesbureau was hij betrokken bij het onderwerp leiderschap. Hij is een van de drijvende krachten geweest achter de leiderschapspijler van Opwekking en het uitvoeren van de Global Leadership Summit in Nederland. Ook na zijn pensionering en afscheid bij Opwekking bleef hij vanuit liefde betrokken bij leiderschapsontwikkeling om te investeren in de nieuwe generatie leiders.

Afscheid

Bij zijn afscheid van het bestuur van Opwekking gaf hij een interview in Opwekking Magazine, waarin hij  zei: “Ik ben heel dankbaar dat ik deel ben geweest van dit team. Opwekking heeft een enorme groei doorgemaakt, dat zie ik echt als zegen. Het is ook wel eens spannend geweest, maar elke keer zegende God het werk en zorgde Hij voor fysieke en geestelijke groei. Opwekking heeft zich ontwikkeld van een evangelische beweging tot een organisatie die over kerkmuren heengaat.”
Lees het volledige artikel: ‘Ik geloof dat de volgende generatie aan zet is’ – Opwekking

Jan van der Linden was 45 jaar getrouwd met Conny. Samen hebben zij twee kinderen en vier kleinkinderen. Tot zijn pensioen (eind 2020) was hij internationaal werkzaam als adviseur en trainer. Van 2014 tot 2020 was hij voorzitter van het bestuur van Stichting Opwekking.

We bidden Conny, kinderen en kleinkinderen en allen die hem liefhadden de troost en nabijheid toe van onze Heer Jezus Christus.

Een gedachte over “Oud-voorzitter Opwekking, Jan van der Linden overleden”

  1. Van harte Gods kracht en troost toe gebeden Connie en kinderen en kleinkinderen bij dit grote verlies.
    Broedergroet,
    Bert Bosch

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.