Oslo Gospel Choir viert 30 jarig bestaan met concerten in Nederland

Veel mensen weten het nog goed: het onbekende Oslo Gospel Choir gaf in 1991 een optreden in Nederland en het publiek was verkocht. Het koor onder leiding van Tore Aas had een tweede ‘thuis’ gekregen, waar ze sindsdien haar aanstekelijke (black)gospel regelmatig laat horen. Op vrijdag 18 en zaterdag 19 oktober viert het Oslo Gospel Choir een bijzonder jubileum met haar vrienden in Nederland: het koor bestaat 30 jaar. Naast twee optredens in ‘De Basiliek’ in Veenendaal (waarvan die van 19 oktober al uitverkocht is!) geeft dirigent Tore Aas een workshop op de zaterdagmiddag.

 Met de concerten in ons land viert het Oslo Gospel Choir een lange en rijke geschiedenis als koor. In de dertig jaar dat het bestaat, toerde het over de hele wereld. Het koor zong op Olympische Spelen, met leden van een koningshuis en met gospelgrootheden als Andrae Crouch. Toch heeft Nederland een speciale plek in het hart van de Noren. In ons ‘korenland’ wordt de, veelal door Tore zelfgeschreven muziek, graag en veel gezongen. De meest recente productie van zijn hand is ‘Messiah’: een musical over het leven van Jezus. Sinds ‘Messiah’ in twee delen uitgebracht werd, wordt ze door veel koren omarmt en uitgevoerd, waarmee de grote wens van Tore in vervulling gaat.

 Twee concerten

In oktober keert het koor terug naar Nederland om haar 30-jarig jubileum in stijl te vieren. De avonden bieden een ‘best of’ repertoire van het Oslo Gospel Choir. Tientallen pareltjes uit het verleden, maar ook het recentere werk, komen uitgebreid aan bod en kunnen (zullen) meegezongen worden. Ook zullen er nog niet eerder live gezongen liederen uit de musical ‘Messiah’ worden uitgevoerd.

De belangstelling voor de concerten zijn groot; het optreden op 19 oktober is al uitverkocht, al is er nog wel plek bij de workshop van Tore Aas die middag. Wie alvast in de stemming wil komen, kan via de Facebook pagina van GospelNu stemmen op favoriete nummer(s) van het koor. Wellicht wordt jouw lievelingsnummer gezongen op een van de twee avonden!

Workshop

De workshop op zaterdagmiddag 19 oktober zal in het teken staan van de eerdergenoemde musical ‘Messiah’. Tijdens deze workshop zal Tore Aas alles vertellen over de ins- en outs van dit project en zullen er onder zijn leiding een aantal nummers worden ingestudeerd. De workshop is vooral voor koor(zangers) bedoeld, maar ook als ‘solo’ zanger kom je die middag zeer zeker aan je trekken. Koormuziek.nl verzorgt de bladmuziek voor deze middag.

Via de Facebook pagina van GospelNu (facebook.com/gospelnunl) worden door middel van een quiz kaarten weggeven en blijft men op de hoogte van de laatste updates over de concerten.

Tickets: www.truetickets.nl/oslogospelchoir

Voor concert info: info@gospelnu.nl
Voor locatie informatie: 
www.basiliekveenendaal.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *