Eerste hoofdrollen KRO-NCRV’s The Passion bekend

© KRO- NCRV Fotograaf: Stijn Ghijsen

Soy Kroon (Jezus), Noortje Herlaar (Maria), Dennis Weening (Judas), Thomas Cammaert (Petrus) en Sabri Saad El Hamus (Pilatus) spelen de hoofdrollen in The Passion 2022. Komende periode wordt ook de invulling van de andere rollen bekend gemaakt. Dit jaar zendt KRO-NCRV het grootste muzikale paasevenement live vanuit Doetinchem op Witte Donderdag 14 april uit. In de twaalfde editie van The Passion staat het thema ‘Alles komt goed?!’ centraal, waarbij wordt ingehaakt op herkenbare maatschappelijke onderwerpen.

Paasverhaal voor iedereen
KRO-NCRV vindt het belangrijk dat dit universele verhaal over liefde en hoop verteld blijft worden en iedereen aanspreekt – jong, oud, gelovig of niet. Het verhaal blijkt vandaag de dag nog steeds actueel. Om het paasverhaal voor iedereen toegankelijk te maken, wordt gekozen voor een gevarieerde cast en muziekhits. Daarnaast wordt ook de komende editie weer voorzien van audiodescriptie en een gebarentolk. Door de koppeling met maatschappelijke onderwerpen in de vertelling, wil de omroep kijkers uit het hele land met elkaar verbinden. Dat gebeurt dit jaar vanuit de Achterhoek.

Alles komt goed?!
De afgelopen edities stonden in het teken van onzekerheid in coronatijd, in de komende editie wil KRO-NCRV met het thema ‘Alles komt goed?!’ bovenal hoop en inspiratie bieden. Het traditionele paasverhaal blijft bij KRO-NCRV in ere, maar er komen in deze editie, in de vernieuwde vertelling, een aantal verrassingen. Vorig jaar werden voor het eerst Engelstalige nummers vertaald in het Nederlands. Deze toevoeging werd enthousiast ontvangen door de kijkers en leverde zelfs een nummer 1 hit op. Ook dit jaar zullen internationale hits niet ontbreken. Op deze manier biedt The Passion een nóg groter arsenaal aan de mooiste popliedjes die het verhaal vertellen en binnen de context van The Passion een heel nieuwe lading krijgen.

Het grootste live tv-evenement vanuit gaststad Doetinchem
Dit jaar is Doetinchem de gaststad van The Passion waar een spectaculair decor met live orkest, de afwisseling van locaties en de vele bekende nummers zorgen voor het grootste paasevenement. Stad en platteland komen dit jaar samen in de Achterhoek. Deze editie is nog zonder publiek, want tijdens de start van de productie waren er nog veel onzekerheden voor de productie van grote evenementen. Daarom heeft KRO-NCRV in een vroeg stadium met producent Mediawater en de gemeente Doetinchem moeten besluiten om geen publiek uit te nodigen tijdens de live-uitzending van The Passion. De grote wens om een plein vol duizenden toeschouwers te ontvangen, wordt uitgesteld naar een toekomstige editie. Om mensen alsnog de mogelijkheid te geven samen te komen, wordt een online processie georganiseerd. In de 40 dagen vooraf trekt The Passion het land in met The Passion 40daagse en organiseert de Protestantse Kerk in Nederland events in lokale kerken. Ook gemeente Doetinchem organiseert diverse side events.

The Passion 2022 wordt mede mogelijk gemaakt door Protestantse Kerk in Nederland, Kansfonds en Gemeente Doetinchem en geproduceerd door Mediawater.

The Passion 2022 wordt live vanuit Doetinchem uitgezonden op Witte Donderdag 14 april om 20.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.