KRO-NCRV-verslaggever Sosha Duysker gaat tijdens The Passion in gesprek met jongeren

© KRO-NCRV Fotograaf: Stijn Ghijsen

In de komende editie van The Passion doet KRO-NCRV-presentatrice Sosha Duysker verslag van de live-processie in Doetinchem. De processie geeft dit jaar speciale aandacht aan jongeren tussen de 18 en 30 jaar. Het iconische witte kruis wordt door hen gedragen. Jongeren hebben door de coronamaatregelen, meer dan andere leeftijdsgroepen, te maken gekregen met eenzaamheid, somberheid en angst. Sosha spreekt hen hierover tijdens de live-uitzending op Witte Donderdag 14 april.

KRO-NCRV verslaggever Sosha Duysker: “De afgelopen twee jaar waren voor iedereen pittig, maar vooral ook jongeren hebben laten zien hoe veerkrachtig ze zijn als het gaat om tegenslagen en teleurstellingen. Juist tegen die generatie willen we in deze editie van The Passion zeggen: “Alles komt goed!”. Daarom wordt het verlichte kruis tijdens de processie dit jaar alleen gedragen door jongeren en ga ik met hen in gesprek over hoe zij met een positieve blik naar de toekomst blijven kijken. Zo zullen we jongeren verspreid door heel Nederland samenbrengen.”

40 dagen tot aan Pasen
Naast de fysieke processie voor en door jongeren, wordt de processie ook online georganiseerd, zodat iedereen een kans krijgt om virtueel mee te lopen. Vorig jaar sloten 22.000 kijkers aan tijdens de live-uitzending op Witte Donderdag. Ook trekt vanaf vandaag The Passion in de 40 dagen vooraf het land in met de 40Daagse en starten vanaf vandaag in lokale kerken events die worden georganiseerd door de Protestantse Kerk in Nederland. Ook kerken en andere organisaties binnen de gemeente Doetinchem geven invulling aan diverse activiteiten in de periode naar The Passion toe.

Paasverhaal voor iedereen
KRO-NCRV vindt het belangrijk dat dit universele verhaal over liefde en hoop verteld blijft worden, maar ook toegankelijk is voor iedereen– jong, oud, gelovig of niet. Dat het eeuwenoude verhaal van The Passion vandaag de dag nog steeds actueel is, blijkt uit de koppeling met maatschappelijke onderwerpen in de vertelling. De omroep wil met het verhaal en de processie kijkers uit het hele land met elkaar verbinden en dat gebeurt dit jaar vanuit de Achterhoek.

The Passion 2022 wordt mede mogelijk gemaakt door Protestantse Kerk Nederland, Kansfonds en Gemeente Doetinchem en geproduceerd door Mediawater. Jongeren tussen de 18 en 30 jaar die willen meelopen tijdens de processie kunnen zich hier aanmelden.

The Passion 2022 wordt live vanuit Doetinchem uitgezonden op Witte Donderdag 14 april om 20.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 1.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.