KRO-NCRV introduceert nieuwe vrouwelijke hoofdrol in The Passion gespeeld door Kim-Lian van der Meij

De twaalfde editie van The Passion krijgt een extra vrouwelijke hoofdrol. KRO-NCRV belicht voor het eerst het Bijbelse personage Maria Magdalena in het paasverhaal en wil de kijker inspireren met deze krachtige hoofdrol. Deze vrouw, die tegenwoordig wordt erkend als ‘eerste onder de discipelen’, wordt gespeeld door actrice en presentatrice Kim-Lian van der Meij.

©KRO-NCRV Fotograaf: Sander Mulkens

Al eerder werd bekend gemaakt dat Soy Kroon (Jezus), Noortje Herlaar (Maria), Dennis Weening (Judas), Thomas Cammaert (Petrus), Sabri Saad El Hamus (Pilatus) en Sosha Duysker (Verslaggever) onderdeel zijn van KRO-NCRV’s grootste muzikale paasevenement op Witte Donderdag 14 april in Doetinchem. Nu krijgt ook Kim-Lian van der Meij in de rol van Maria Magdalena een plek in de moderne paasvertelling.

Kim-Lian van der Meij: “Erg bijzonder dat dit jaar het lang ondergeschikt gemaakte personage Maria Magdalena een rol krijgt. Ik voel me vereerd om als eerste actrice in de geschiedenis van The Passion, haar gestalte te gaan geven. Maria Magdalena is iemand waarover vele verhalen bestaan. Eeuwenlang is ze weggecijferd, onterecht gebrandmerkt als prostituee, of zelfs verbannen uit de verhalen, maar haar impact was groot. Ik hoop kijkers te inspireren met deze krachtige vrouw en dat ze zich in haar zullen herkennen, zoals ik mijzelf ook in haar herken.”

Een karakter met veel gezichten

Maria Magdalena is een bijbels karakter met meerdere gezichten, een vrouw die ook in deze tijd zou opvallen. Toch is zij honderden jaren onderbelicht gebleven en juist daarom introduceert KRO-NCRV deze rol in The Passion 2022. Maria Magdalena is één van de volgelingen van Jezus en ontwikkelt een nauwe vriendschappelijke band met hem en de andere discipelen. Opvallend aan Maria Magdalena is dat zij volgens de verhalen haar halve leven voor gek is versleten, maar door Jezus in een leidende positie wordt gezet en na zijn dood de boodschap zal brengen: ‘Alles komt goed!’.

Paasverhaal voor iedereen

De eeuwenoude vertelling van The Passion blijkt vandaag de dag nog steeds actueel. KRO-NCRV vindt het belangrijk dat dit universele verhaal over liefde en hoop toegankelijk is voor iedereen – jong, oud, gelovig of niet. Daarom is gekozen voor een gevarieerde cast, vele muziekhits en wordt de komende editie weer voorzien van audiodescriptie en een gebarentolk. Door de koppeling met actuele maatschappelijke onderwerpen in de vertelling, wordt het een verhaal dat voor iedereen nog steeds herkenbaar is. KRO-NCRV wil kijkers uit het hele land met elkaar verbinden en dat gebeurt dit jaar vanuit de Achterhoek.

The Passion 2022 wordt mede mogelijk gemaakt door Protestantse Kerk Nederland, Kansfonds en Gemeente Doetinchem en geproduceerd door Mediawater. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.