Zilveren Duif Awards ‘Album van het jaar’

Genomineerden in deze categorie:

  • Lars Gerfen – Laat nou gaan
  • LEV –  Tussen vrees en veiligheid
  • Reyer – Hoop in Mij
  • The Bowery – Broken Jars
  • Trinity – The Inbetween

Trinity
Trinity bestaat uit de broers Elbert, Johan, Niek Smelt en hun vriend Bert Bos. De worldbeat band omschrijft zichzelf wel eens als ‘vakmannen voor een hemels feest’ en ze gebruiken veel verhalen en invloeden die ze op hun reizen horen, uiteindelijk in hun muziek. Dat betekent in de praktijk een mix van veel stijlen; van Peruaanse folk tot Afrikaanse ritmes. Het resultaat wordt beschreven als ‘sweet to the ears and uplifting to the soul’. Het opbouwende en aangename dus bij elkaar.

Reyer
Reyer is fulltime muzikant en actief als schrijver, zanger en producer. De afgelopen jaren is hij bij een steeds groter publiek bekend als aanbiddingsleider, mede dankzij zijn live albums ‘Resound’ en ‘Hoop in Mij’.
“Muziek is een groot deel van wie ik ben; het is mijn beroep, mijn passie, en ik weet niet wat ik zonder zou moeten. Toch is muziek op zichzelf nooit mijn grootste passie geweest. Voor mij krijgt muziek pas haar hoogste waarde als het een hoger doel dient. En voor mij is dat doel het aanbidden van God.” – Reyer van Drongelen

The Bowery
he Bowery is een Nederlandse band, opgericht in 2016 door Rokus Maasland en Ramon Scherrenberg. Beide muzikanten speelden in verschillende bands en werkten meerdere jaren samen als duo. Beide delen de passie voor muziek en het pure geluid van zang en gitaren, en de drive om een ​​verhaal te maken met dit rauwe geluid.

Lars Gerfen
Lars Gerfen is een (katholieke) singer-songwriter die met een variërend repertoire (van ballads met band tot verstilde liedjes alleen met gitaar) aan wil zetten tot bezinning en verstilling. Zijn muziek verhaalt meestal over zijn geloofsleven.

LEV
Lev is een Nederlandse aanbiddingsband. De band wil graag kerken dienen in het samen zingen. Dit doen ze door het geven van concerten, het leiden van aanbidding in kerken, evenementen en conferenties én door het schrijven van nieuwe aanbiddingsliederen.

 

In 2016 wonnen de heren van Trinity met hun album Desert Rain de Zilveren Duif Award voor het Beste Album van het Jaar.
Wie hem dit jaar meeneemt naar huis? Dat horen we 15 maart!

Bron Zilverenduif.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *