Wij zijn Uw kerk – ADEM Project

Adem Project komt op vrijdag 29 oktober met een nieuw lied voor de kerk: ‘Wij zijn uw kerk’ Het is een lied dat aan de ene kant de kerk beschrijft als plek vol vuur en kracht, maar tegelijkertijd een plek vol liefde, kwetsbaar en puurheid. Met het lied wil Adem Project de kerk van Nederland bemoedigen om terug te gaan naar het begin van de kerk: Jezus als basis. Alleen met Hem klopt het. De single is te beluisteren via YouTube en de bekende streamingdiensten.

Het lied is geïnspireerd op Jezus’ woorden uit de Bergrede in Matteüs 5 waarin Jezus zegt dat wij het licht van de wereld zijn. Het refrein zegt dit als volgt:
‘Wij zijn uw kerk,
een stad op een berg.
Uw licht in de wereld,
krachtig en sterk.
Wij zijn Uw kerk,
vol van Uw vuur.
We delen uw liefde,
kwetsbaar en puur’

“Wij zien de kerk als brenger van licht, liefde en genade” zegt Filemon Peroti, bedenker en initiatiefnemer van Adem Project, een collectief dat bestaat uit jonge muzikanten, zangers en liedschrijvers die muziek maken voor de kerk van nu. “Het is ons verlangen dat de kerk weer teruggaat naar de basis en dat is Jezus. Hij is de hoeksteen, degene die alles wat wij als mensen bouwen verbindt. En we hopen dat wanneer kerken dit lied over zichzelf uitzingen het kracht en moed geeft om te gaan doen wat Jezus ons vraagt.”

Het Adem Project begon 3 jaar geleden als een groep muzikanten en artiesten.
Inmiddels is het een groep vrienden en voelt het als familie. Soms voelt het zelfs als een kerk. Een groep mensen die met geloof, liefde, passie, enthousiasme, maar ook soms twijfel, met de bijbel in de hand samen op zoek zijn naar God, Zijn bedoeling en ieders bestemming in het leven.

Filemon Peroti: “We hopen en bidden dat God Zijn licht door dit lied en door onze imperfectie en door onze scheuren als kerk zal schijnen in Nederland.”

Adem Project kiest bewust voor om liederen te schrijven in het Nederlands, juist omdat je zelf beter begrijpt wat je eigenlijk zingt. En tegelijkertijd door de rauwheid en echtheid in de taal, het lied ook echt harder binnenkomt. “We kiezen ervoor om de dingen op te schrijven zoals ze zijn. We zingen over storm,
verdriet, leugens, over de barsten in het leven, over angst – niet in platgetreden zinnen of in verheven
Bijbelse taal, maar gewoon zoals we met elkaar praten, zo zingen we ook met elkaar.”

De single Wij zijn Uw kerk komt op het album van het ADEM Project dat in het voorjaar van 2022 uit komt, een collectief dat bestaat uit muzikanten, zangers en liedschrijvers, zoals  William Wixley, Ann Michelle Lee, Abigail Martina, Filemon Peroti, Frank Austin, Amanda Lock, Christiana Bohorquez, Chesron Sminia en Pearl Jozefzoon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *