CD van de maand december 2011 – The Fruits

In 2006 gaat de band voor het eerst de studio in en komt het met het debuutalbum ‘Door Uw liefde overspoeld’. Dit gebeurt onder de nieuwe naam ‘The Fruits’. De oorsprong van de band ligt zo’n 6 a 7 jaar daarvoor. Er was een lofprijsband nodig voor de tienerfestivals van de Katholieke Charismatische Vernieuwing. Een paar medewerkers zagen dit wel zitten en begonnen een band: ‘de Burning Preesteeps’. Na een aantal jaar speelde deze band niet alleen op de tienerfestivals van de KCV maar werden daarbuiten ook optredens/lofprijzingen verzorgd. Na de opname van een live-CD (Barefoot on Campus) in 2001 groeide de band door tot een stabiele, vaste formatie. Toen in 2006 het eerste studio-album ‘Door Uw liefde overspoeld’ uitkwam werd de naam veranderd. Dit was het begin van The Fruits.

De band heeft een duidelijke missie. Een persoonlijk getuigenis uitdragen en door de muziek mensen meenemen in aanbidding en lofprijzing.
Aan deze missie wordt gestalte gegeven door live-performances op allerlei podia en natuurlijk door het uitbrengen van de muziek op CD.Na het debuutalbum volgde in 2008 de CD ‘Alles uit handen’. In november 2011 bracht de band ‘Het mooiste wat er is’. Op deze CD zingt zanger Kees Kraayenoord een duet met Lars; het lied ‘Belofte’. In dit lied wordt gezongen: ‘Ik wil getuigen van Uw naam. Heel de wereld verblijden met Uw boodschap’. Dat is de kern van wat de bandleden drijft. En hoe kun je dat mooier doen dan door muziek?

Voor meer info kijk op www.thefruits.nl

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *