Charlotte Jordaan – Levend offer

GOUDA  – Op vrijdag 20 mei verschijnt de EP Dichterbij. Zes gloednieuwe, Nederlandstalige aanbiddingsliederen, gezongen door Charlotte Jordaan en begeleid door bevriende muzikanten, zangers en zangeressen, komen vanaf eind deze week uit op Spotify en YouTube. De liederen, waardoor een oprecht verlangen klinkt naar een leven dicht bij God, worden tevens live ten gehore gebracht tijdens een releaseconcert in Alblasserdam op 29 mei.

Toen haar crowdfundingsactie, die december 2021 startte, genoeg giften opleverde om een EP op te nemen, ging een grote droom van de 26-jarige Goudse  in vervulling. Ze kreeg de kans haar eigen muziek te produceren en een fysieke CD uit te brengen. De EP, opgenomen in sfeervolle huiskamersetting, is ontstaan vanuit het verlangen luisteraars dichter bij God te brengen door aanbidding.

‘Laat U het maar zien’
Charlotte: “Ik ben heel tevreden over het muzikale proces en hoe alles klopt voor mijn gevoel. Van de start van de crowdfunding tot aan het vragen van de bandleden, in elke stap heb ik God betrokken door gebed. Ik had dit proces niet zonder Hem en betrokken vrienden kunnen doen.”

Toch verliep de weg naar het uitbrengen van haar muziek, waarvan de nummers soms al jaren eerder geschreven zijn, niet zonder slag of stoot, vertelt Charlotte. “In het begin was het heel spannend, menselijkerwijs ging het benodigde budget voor de productie boven mijn vermogen. Ik had echt geloof nodig dat God hierin zou voorzien. In mijn eerdere pogingen om mijn droom te realiseren, merkte ik dat het mijn tijd nog niet was. Twee jaar geleden, na een overspannenheid heb ik alles aan Hem teruggeven. Ik bad tot God: ‘Laat U het maar zien, wat U wilt met mij en mijn dromen’. Tijdens een Heart2Heart Zomerweek ontmoette ik mensen die mijn muziek hoorden, in mij geloofden en mij hielpen.”

De EP is geproduceerd door goede vriend, muzikant en producer Andy Stuijfzand, die het arrangeren en opnemen van de nummers intensief begeleid heeft. “Andy was een van de vele vrienden die de potentie in de songs zag en er ontzettend hard aan heeft meegewerkt. Zonder hem was het niet geworden wat het nu is.”

Puur en eigentijds
Zelf omschrijft Charlotte haar muziekstijl als akoestisch van opzet, met elektronische invloeden, klein, puur en eigentijds. Intimiteit, nabijheid, vergeving en verlangen zijn de thema’s op de EP. “In de volgorde van de liederen die ik schreef zat al een hele mooie lijn. Niet één thema staat centraal maar alle liederen vormen samen een geheel. Vanaf het eerste nummer Levend offer tot aan Nieuw leven hoop ik luisteraars mee te nemen in overgave, en hen te helpen om die connectie met God te maken. Ik hoop ook dat de liederen steeds opnieuw, op een andere, verfrissende manier, tot ze zal spreken.”

Releaseconcert
Zondag 29 mei viert Charlotte Jordaan de release van haar debuut-EP met een liveoptreden in de Jozua Gemeente, Ampèrestraat 4 in Alblasserdam, van 20.00 tot 21.30 uur. Tijdens het concert neemt zij mensen mee in het verhaal achter haar songs, en wil ze tijd nemen om God te danken voor het proces. Ook is het concert bedoeld als een bedankje voor alle support die zij ontvangen heeft van donateurs, familie, vrienden en kennissen. “En natuurlijk om iedereen die komt, bekend te maken met mijn muziek in live setting,” aldus Charlotte. “Ik heb er veel zin in!” Tickets voor het release concert zijn verkrijgbaar via Eventbrite.

Over Charlotte Jordaan
Als kind ontwikkelde Charlotte haar zangtalent al vroeg. Zo zong ze vanaf 4-jarige leeftijd in diverse kinderkoren en musicals. Later ontdekte ze dat haar echte passie ligt in aanbiddingsmuziek. In 2020 bracht zij het lied Toen alles anders was uit op audio en video, speciaal geschreven voor het thema 75 jaar vrijheid tijdens 4 en 5 mei. Ook maakt ze deel uit van het Presence Choir, de diverse groep zangers en zangeressen die met Stichting Presence door heel het land trekt voor avonden van gebed en aanbidding. Verder is Charlotte zangeres bij Break Free Worship en Youth.Opwekking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *