Christie’s nieuwe album ‘Onze Verhalen’: ieder mens heeft een verhaal

Het album ‘Onze Verhalen’ van zangeres en songwriter Christie komt uit op 1 december. Voor haar nieuwe project ‘Onze Verhalen’ ontmoette de zangeres de afgelopen jaren diverse mensen en schreef ze een lied naar aanleiding van hun verhaal.

‘In de eerste lockdown van 2020 kwam ik net als iedereen thuis te zitten.’ vertelt Christie. ‘De contacten die we hadden, werden steeds minder. Ik wilde oog blijven houden voor de mensen om me heen en op een andere manier leren kijken naar de ander. Verder dan een eerste indruk, verder dan de buitenkant. Een ander mens in de ogen te kijken en te beseffen dat ieder mens een verhaal heeft. Dit leverde heel uiteenlopende verhalen op.

Eerder bracht de Bovenkarspelse haar debuutalbum ‘Ontdekkingstocht’ uit, met Nederlandstalige liedjes waarbij ze zich liet inspireren door haar eigen haar eigen levenservaringen. De debuutsingle ‘Storm’ leverde toen opvallend veel aandacht in de media op. Het lied gaat over een zwaar auto-ongeluk op de N506 bij Venhuizen waarbij twee doden vielen. Een van de betrokkenen was Christie’s eigen man Jos. “Mensen vertelden hoe het lied hen raakte en hoe het hen ook deed denken aan de stormen in hun eigen levens. Juist door dit soort verhalen zie ik hoe mooi het is om een connectie te kunnen maken met mensen door muziek heen.”

Om dit keer aan de andere kant te zitten, en liedjes te schrijven over andermans levensverhaal zegt de zangeres: ‘Dat de mensen die ik heb ontmoet zo open en kwetsbaar hebben durven zijn en hun verhaal aan mij hebben toevertrouwd, heb ik een voorrecht gevonden.’ Ik hoop dat luisteraars ook iets van hun eigen verhaal zullen herkennen in deze liedjes. En dat wanneer we de tijd nemen we zullen beseffen dat ieder mens een verhaal heeft.

In aanloop naar de release van het album bracht ze de singles ‘Onbetaalbaar’ en ‘Ik zie jou nog steeds’ uit.
Het album ‘Onze Verhalen’ verschijnt op 1 december 2022 op alle digitale platformen. Tevens fysiek verkrijgbaar via: Christiemusic.nl

Op zaterdag 21 januari om 20:00 uur geeft Christie met haar band een concert in De Drommedaris in Enkhuizen. Tijdens dit concert zullen ook de mensen die Christie heeft ontmoet iets vertellen over hun verhaal.
Kaarten verkrijgbaar via: Dedrom.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *