Rebecca Steenbergen & Janine Beens in Elburg

Op zaterdagavond 19 januari organiseert de Thuisfrontcommissie (TFC) van Jaap en Marion Westerink een GRATIS CONCERT in Elburg met gospelartiesten Rebecca Steenbergen & Janine Beens. Ze worden daarbij begeleid door de bekende muzikanten Jay-P Beijersbergen op gitaar en Adrian Roest (Sela) op piano.

Jaap en Marion Westerink zijn zendingswerkers die door de Vrij Evangelische Gemeente (VEG) Elburg uitgezonden zijn naar Gospel Recordings Nederland (GRN), een organisatie die basisuitleg over het Evangelie m.b.v. audio (gesproken en gezongen) op geluidsdragers en in mp3 verspreidt in meer dan 6.000 talen. Rebecca en Janine zijn ambassadrices van GRN.
’s Middags houdt GRN al een besloten bijeenkomst in de VEG Elburg voor medewerkers, vrijwilligers en de ambassadrices, maar het concert dat ’s avonds gehouden wordt is vrij toegankelijk voor iedereen.

De carrière van Rebecca, die in Almere woont, kwam in een stroomversnelling terecht toen ze werd gevraagd als zangleidster bij jeugdkerk “Fellowship” in Emmeloord. Daarnaast werd ze regelmatig gevraagd als backingvocal bij diverse CD opnames en optredens. In 2010 nam zij haar eerste album op getiteld “World unknown”. Hiervoor werkte ze samen met o.a. Marcel Zimmer, Jaap Kramer en Fabian Willems. Rebecca heeft een duidelijke boodschap; ‘Het Christen-zijn handen en voeten geven’. Daarnaast bieden haar nummers een stukje troost en herkenbaarheid. Voortgekomen uit eigen ervaringen.
Zangeres Janine uit Genemuiden presenteerde onlangs haar eerste album, waarop tien Engelstalige gospelnummers staan met jazz en pop invloeden. Een veelzijdige CD waarbij je flink kunt swingen of juist helemaal tot rust komt. De liedteksten zijn van de hand van Janine, de muziek schreef zij samen met producer Wilkin de Vlieger, pianist Jan Willem van Delft en gitarist Jerry Hoekman. De liedjes vertellen o.a. over Gods liefde en Zijn genade, liefde tussen mensen en de Gever daarvan, de zoektocht die je als mens maakt en het ontvangen van Gods goedheid én het doorgeven daarvan. Een verrassend album binnen de Nederlandse gospelmuziek!
Reserveer 19 januari in je agenda!! Het concert, dat gehouden wordt in het gebouw van de VEG Elburg aan de Boterbloem 15, begint om 19.30 uur en de toegang is GRATIS. Tijdens de avond wordt een collecte gehouden om de onkosten te bestrijden.

TFC Marion en Jaap Westerink

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *