Single ‘His Glory Revealed’ door Erik de Mooij Band

Deze week komt de Erik de Mooij Band met een nieuwe single getiteld His Glory Revealed. De 24-jarige aanbiddingsleider en band uit het Zuid-Hollandse Rijnsburg gaat sinds een aantal jaar voor in verschillende (jongeren)kerken. Sinds december vorig jaar doorkruist de band het land. Dit is de eerste single die zij uitbrengen en gaat vooraf aan het worshipalbum van Erik de Mooij Band: A New Revival.

“Ik hoop mensen aan de ene kant te bemoedigen met nieuwe liederen, maar ook kerken weer te laten realiseren welke kracht zij hebben,” vertelt Erik de Mooij over zijn muziek. “Aanbidding is méér dan een liedje van Marco Borsato meezingen, daar zit zoveel kracht in. Tegelijkertijd hoop ik ook mensen te inspireren om hun leven te delen met God, zoals ik openhartig ben in sommige van mijn liedjes die vanuit mijn situatie naar God toe geschreven zijn. Wat ik hoop is dat ik hen kan inspireren om ook hun verhaal te vertellen. Aan elkaar. Maar in de eerste plaats aan God.”

“Dat laatste komt ook heel erg terug in deze song,” aldus Erik de Mooij. “De boodschap in het refrein is: Open je hart, vertel God je verhaal.”

Waarom is dat zo belangrijk?
Erik: “Door het gesprek met God aan te gaan – dat hoeft niet eens heftig te zijn, gewoon even je hart delen – kan God ook Zijn hart met jou delen. En van daaruit ga je de goede dingen doen.”

Hij vervolgt: “En vanuit mijn rol als aanbiddingsleider gezien: op het moment dat je je verhaal kunt koppelen aan een worshiplied, bestaat dat nummer niet meer uit woorden alleen maar krijgt het een concrete betekenis. Zo is dat denk ik voor iedereen. Een lied wordt persoonlijk wanneer we bereid zijn onze situaties onder ogen te komen. Dan kan een lied als Stil, mijn ziel wees stil ineens echt tot een moment van rust worden over de situatie waarin je zit. Dat hoop ik ook met mijn aanbiddingsmuziek te bereiken. Ik vind dat belangrijk om te benoemen om dat daarin ook een verlangen bij mij zit om mensen weer terug te brengen bij – zoals Matt Redman dat zo mooi zegt – het hart van aanbidding.”

Over Erik de Mooij
Naast zijn werk als accountant besteedt Erik een groot gedeelte van zijn tijd aan muziek. Begonnen in de ritmesectie in diverse koor- en muziekgroepen, zoals De Kazz-Band, en later als muzikant op onder andere christelijk conferentiecentrum De Betteld, ontwikkelt Erik zich als drummer, toetsenist, gitarist en bandleider. Vanaf 2017 gaat hij eigen muziek schrijven, voornamelijk Engelstalige aanbiddingsliederen. Nu, anderhalf jaar later, leidt hij door het hele land aanbidding met een vaste band.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.