RECENSIE: EVELINE COCU – STOP REWIND PLAY

CCM Focus

Jarenlang zong Eveline Cocu backing vocals bij artiesten als Elise Mannah, Elly & Rikkert en Pearl Jozefzoon. Een eigen album was voor haar al jarenlang een gekoesterde wens. Begin februari kwam haar langverwachte debuut album Stop, Rewind, Play uit en stapte ze zelf ook in de spotlight.

Ik moet zeggen dat ik blij verrast was om de eerste klanken te mogen horen van Stop, Rewind, Play. De eerste track Bless You is namelijk een dijk van een R&B nummer, waarin Eveline de uittocht uit Egypte en God’s liefde voor zijn volk bezingt. Het album vervolgt met het catchy Dream Big waarin we worden uitgedaagd om niet bij de pakken neer te gaan zitten, maar grote dromen waar te maken. Het is God die ons de mogelijkheid heeft gegeven om groot te dromen.
Dat Eveline Cocu niet van plan is om zich in één muzikaal vakje te laten duwen blijkt met Let It Go, waarin ze flirt met verscheidene genres als funk, rock en gospel. Deze lijn van variatie wordt doorgezet met de prachtige ballad Love Is Good, waar Eveline wordt bijgestaan door de vocalen van Aäron Ayal.
Een ander hoogtepunt van het album is wat mij betreft Why Don’t You Talk To Me. De intensiteit van de tekst wordt heel duidelijk middels de muziek overgebracht.
Helaas zijn niet alle nummers even sterk. Zo doet Moses’ Song met sterk aan de 90′s band Total Touch denken, waardoor het nummer gedateerd op mij overkomt. Gelukkig wordt dit minpuntje al snel weggepoetst door de prachtige akoestische Anointed cover Send Out A Prayer, waar Eveline wederom wordt bijgestaan door de vocalen van Aäron Ayal.
Het album wordt afgesloten met My Boy, waarbij Eveline Cocu door de ogen van Maria het leven van Jezus beschrijft, en de puike pop song You Are My Rock.

Het lange wachten was zeker de moeite waard, want Eveline Cocu heeft metStop Rewind Play een prima solide album afgeleverd. Haar album is een rijke toevoeging voor het huidige Nederlandse muzikale landschap.

Bron: http://www.ccmfocus.nl/recensie-eveline-cocu-stop-rewind-play

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *