Film waar Henk Pool en Matthijn Buwalda de titelsong voor schreven wint Gouden Kalf

De film ‘Achtste-Groepers Huilen Niet’ heeft op 5 oktober een Gouden Kalf gewonnen voor de Publieksprijs. Vol trots nam regisseur Dennis Bots de prijs in ontvangst. De Evangelische Omroep is co-producent van deze zeer gewaardeerde film. “‘Achtste-Groepers Huilen Niet’ is erkend met de meest prestigieuze prijs die je in Nederland namens het publiek kunt winnen. Dit betekent dat het Nederlandse publiek ‘Achtste-Groepers Huilen Niet’ de beste Nederlandse films vond van het afgelopen jaar. Het vervult ons met dankbaarheid dat zo’n groot publiek deze gevoelige film, waarin kinderen worden geconfronteerd met ziekte en de dood, omarmt. De film is voor veel ouders, kinderen en leraren aanleiding geweest om met elkaar te praten over kanker, afscheid en hoe daar mee om te gaan” aldus eindredacteur Jacomien Nijhof.

Synopsis

‘Achtste-Groepers Huilen Niet’ is een verfilming van het gelijknamige boek van Jacques Vriens. De stoere Akkie (gespeeld door Hanna Obbeek) zit in groep 8 en is helemaal wild van voetbal. Tijdens schooltijd wordt haar klas door juf Ina (Eva Van der Gucht) klaargestoomd voor belangrijke zaken als de Citotoets, het schoolkamp en de finale van het schooltoernooi. Na schooltijd gaat Akkie het liefst voetballen met klasgenoten. Het kan haar niets schelen dat Joep (Nils Verkooijen) voetbal geen sport voor meisjes vindt. Ze is er hartstikke goed in en kan Joep makkelijk aan. Maar dan wordt Akkie ziek. Gelukkig krijgt ze heel veel steun van haar klasgenoten en Juf Ina. Ondanks het verdriet kan de optimistische Akkie het niet laten om zich ook vanuit het ziekenhuis overal mee te bemoeien. Als het ernaar uit ziet dat ze het voetbaltoernooi moet missen, bedenkt Joep een cool plan voor haar…

‘Achtste-Groepers Huilen Niet’ is geproduceerd door Bijker Film & TV en Rinkel Film in coproductie met de Evangelische Omroep en het Belgische Living Stone. De film werd onder meer gefinancierd door het Nederlands Fonds voor de Film, het CoBO Fonds Dutch FilmWorks en het Vlaams Audio Visueel Fonds.

Op televisie
In het najaar van 2013 wordt de film ‘Achtste-Groepers Huilen Niet’ uitgezonden op Zapp door de Evangelische Omroep.

De titelsong van deze film werd geschreven door Matthijn Buwalda en Henk Pool.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *