Graceland Festival gaat los op het lichaam

In plaats van bidden volgens een kloosterorde, vijf keer per dag dansen! Dat is wat er gaat gebeuren tijdens Graceland Festival 2023 op Scouting Landgoed Zeewolde van 17 tot 20 augustus. Met het thema Heel de Mens, wordt het lichaam verkend en de menselijkheid die daarbij hoort. De grens wordt opgezocht: op een vrolijke manier wordt het begrip mannelijkheid onder de loep genomen, er is een rode tent voor vrouwen en er is een gewaagde show over sensualiteit, vrij naar het boek Hooglied.

Boys won’t be boys
Een kleurrijk gezelschap dat helemaal draait om de man: dat is Boy’s won’t be Boys. Deze theatrale happening gaat over mensen van vlees en bloed. Van profvoetballer tot zakenman tot hen die worstelt met lijf en geaardheid. “Door deze jonge theatermakers wordt op de meest toegankelijke en open manier het gesprek over stereoypen en gender ter sprake gebracht,” legt artistiek leider Rikko Voorberg uit: “een verfrissende verademing!” Alle kunstvormen komen hier samen, net als de hokjes, die zorgvuldig worden afgebroken en gemaakt tot een veilig huis.

Hooglied
Seks en de mens zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Tijdens het festival is er een muzikale ode aan de seksualiteit door muziek en dans. Verwacht geen verhaal vol schaamte of schuld door wat er in vroegere tijden is gezegd. Deze show bezingt het mooie aan seks en de liefde. Er wordt gezongen, gedanst en gevierd.

Cole Arthur Riley
Heel de Mens is een mens met huid en haar. En als het gaat over hoe de mensheid heling kan vinden, moet het ook gaan over de kleur van de huid. De jonge Amerikaanse schrijfster Cole Arthur Riley (32) deelt tijdens het festival nieuwe inzichten en helpt in het écht zien van de ander. Zij startte het project Black Liturgies, waarin ze ruimte schept voor concepten als waardigheid, rouw, woede, gerechtigheid, rust en bevrijding. Op Instagram heeft Black Liturgies inmiddels honderdduizenden volgers. Veel mensen herkennen zich in, of willen leren van, de spiritualiteit en de stem van de zwarte gemeenschap.

Liefde op het eerste gezicht
Gungor is terug! Vorig jaar werden ze verliefd op Graceland Festival en grapten ze erover om naar Amsterdam verhuizen. Dit jaar zijn ze er weer met hun speciale levensverhaal en unieke muziek. Hun spirituele zoektocht is omstreden. “De show van afgelopen jaar bracht een magie die voor iedereen een verrassing was, vertelt directeur Gerda van Veen: “Er was aanbidding, ook voor hen die al lang niet meer in aanbidding geloofden!”

Het lichaam wordt, naast de dansmomenten, volop in beweging gebracht. De morning rave is voor de vroege partyganger, die niet houdt van korte nachten maar wel van dansen in de ochtendzon. Daarnaast staan er verschillende ijsbaden waar de bezoeker het lichaam fysiek kan uitdagen. Ook wordt er volop gelachen en kunnen bezoekers een training stand-upcomedy volgen. En er is een verkiezing voor de grappigste dominee!

Over het festival
Van 17 – 20 augustus 2023 vindt Graceland Festival plaats op scoutinglandgoed Zeewolde. Met jaarthema Heel de Mens, komt het programma dichter op de huid dan ooit. Met artiesten en sprekers als Gungor, Esther van Fenema, Joel Mckerrow, Evert-Jan Ouweneel, De Poepdokter: Nienke Gottenbos, Gerson Main, Geheimenissen door Ruben Bruggeling, Verra Cruz, Sem Jansen, De Bijbel Om je Oren, G-Roots, Joshua Luke Smith, Tim Zingt, en nog veel meer!

Het festival biedt een totaalervaring voor jong en oud: heerlijke muziek, urgente thema’s, intrigerende kunst. Daarnaast is er natuurlijk goed eten, lekkere drankjes, is ook het Kinderdorp weer terug en hebben de jongeren hun eigen hang-out. Er is een boeken-tent om met een bakje koffie in rond te hangen en gezelligheid op een prachtig kampeerterrein. Op Graceland Festival is er ruimte om nieuwe wegen te verkennen, terwijl je onderweg bent met jezelf, met de ander en voor wie wil met God.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *