Higher Level leeft toe naar worship-event in Nieuwe Kerk in Kampen

Higher Level leeft toe naarworship-event in Nieuwe Kerk  

Door Niek Teune

Gospelkoor Higher Level, dat onder leiding staat van Ria van Dijkhorst,organiseert op zaterdagavond 14 maart een worship-event in de Nieuwe Kerk,gelegen aan Broederweg 34. Medewerking aan het worship-event met als thema ‘WayMaker’ zal verleend worden door de band Gware. De voorverkoop voor de avond is in volle gang. 


Dirigent Ria van Dijkhorst beschrijft het koor als een groep ‘mannen en vrouwen die graag over de liefde van de Heere Jezus willen zingen’. Om lid te mogen worden van Higher Level moet men door een auditie komen, omdat Van Dijkhorst van de koorleden een bepaald basisniveau verwacht. “Met andere woorden: we zingen over het hoge niveau, op een hoog niveau”, aldus de dirigent.

Een structurele plaats in de kooragenda van Higher Level heeft het Dubbelconcert. Dit concert, bestaand uit twee uitvoeringen op kerstavond, wordt om het jaar in de Stadsgehoorzaal gehouden.Voor 2020 staat er weer een Dubbelconcert op het programma. Worship-events organiseert het koor niet structureel. De laatste avond dateert van april 2014.“Met de opkomst van 350 mensen in De Schalmei was het helemaal uitverkocht”,herinnert Van Dijkhorst zich. “Het gaf voldoende enthousiasme om nogmaals een worship-event te organiseren. Maar met zowel het Dubbelconcert als een worship-event wordt de kooragenda best wel vol. Bovendien vinden wij dat een worship-event speciaal moet blijven; daarom organiseren wij die niet al te vaak.”

Tijdens het worship-event op 14 maart zal het samen zingen centraal staan. “Mensen die al eerder een uitvoering van HigherLevel hebben bezocht, weten dat naast het luisteren naar liederen, samenzang van bekende en onbekendere liederen centraal staat. Wij willen met elkaar tijd vrijmaken om tot rust te komen, zodat er ruimte ontstaat om samen God te loven en tijdens de aanbidding Hem te ontmoeten’’, zegt van Dijkhorst. Higher Level mag in haar ogen bij het worship-event een middel zijn waardoor de mensen net iets fijner kunnen zingen. “Het draait niet om ons koor en de band, maar wij hopen met verschillende vormen van worship onze God groot te maken.”

Tickets kunnen nu al gekocht worden via https://www.at-tickets.nl/gospelkoor-higher-level-waymaker .Zowel jong als oud betaalt in de voorverkoop 7,50 euro voor een kaartje. Tickets aan de deur van de kerk kosten 10 euro per stuk. Mensen die graag in de voorverkoop een kaartje willen aanschaffen, maar het niet lukt om dit via de website van AT Tickets te doen, mogen een e-mail sturen naar higherlevelgospel@gmail.com. U wordt dan een handje geholpen.

De avond in de Nieuwe Kerk begint om 20.00 uur en is rond 21.30 uur weer afgelopen. Vooraf en na afloop kan er koffie of thee gekocht worden in een ruimte van het kerkgebouw. Consumpties kunnen alleen met contant geld afgerekend worden. De deuren gaan om 19.30 uur open. Rond 22.00uur wordt de kerk gesloten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *