InSalvation presenteert eerste single van nieuwe album ‘NEON’

De Nederlandse band InSalvation presenteert de single ‘NEON’ van haar nieuwe album op 1 mei. De single is vanaf 1 mei ook digitaal verkrijgbaar via iTunes en zal daarnaast gereleased worden met een videoclip. De nieuwe cd, opgenomen in Engeland met Britse producers en arrangeurs, verschijnt 1 juni 2017. Die week zal InSalvation ook de sing-in verzorgen op de Pinksterconferentie van Opwekking, waar meer dan 40.000 bezoekers verwacht worden.
NEON, de single van het nieuwe album draagt een prachtig thema. De vrolijke en dansbare song nodigt uit om feest te vieren. Feest, omdat Jezus ons redding heeft gebracht door het licht van de wereld te worden. Zangeres Sifra: ‘’Het thema van het nummer NEON heeft ons hart en het is ons verlangen dat het mensen raakt en in beweging zet om Jezus liefde te aanvaarden en in Zijn licht te leven’’.

NEON is een baanbrekend album voor InSalvation. Voor het eerst heeft de band samengewerkt met de Britse producer Trevor Michael, bekend om zijn werk met onder andere Martin Smith. Johnny Bird, gitarist en arrangeur in Smith’s band, werkte ook mee aan de songs op NEON. De muziek verwijst naar thema’s als aanbidding en gerechtigheid, met als rode draad dat wat volgens de band de cd titel inspireerde:

“Als je NEON staafjes breekt, geven ze licht. Dat beeld inspireerde ons. God gaf Zijn eigen Zoon Jezus om Zijn leven voor ons te geven. Het lichaam van Jezus werd letterlijk gebroken om het licht van de wereld te worden en om de mensheid te redden door Zijn liefde en genade. Door dat licht zijn wij een nieuwe schepping en zegt Jezus zelfs in Mattheus 5:14: ‘Jullie zijn het licht van de wereld’. Wij zijn degenen die geroepen zijn om het licht te laten schijnen in deze duistere wereld. Wanneer we erkennen dat we Jezus’ liefde en genade nodig hebben, dan schijnt Zijn Licht in ons. Vanuit een ontmoeting met Hem mogen wij dat licht doorgeven aan de wereld om ons heen.”

De single NEON is een aanstekelijk voorproefje van wat het publiek te wachten staat met het album NEON. Lang hoeft het niet te wachten om de liedjes ‘live’ te beleven. De dagen na het verschijnen van NEON zal InSalvation aanbidding leiden op de Pinksterconferentie van Opwekking. De band verzorgt de jaarlijkse sing-in; één van de grootste aanbiddings bijeenkomsten van Europa.

Over InSalvation:

Sinds januari 2015 is InSalvation een stichting met drie pijlers; Worship, Justice en Equipping. InSalvation heeft de droom en visie om een beweging te zien ontstaan van mensen in Europa die opstaan en Jezus toegewijd volgen door een leven van aanbidding en gerechtigheid. Stichting InSalvation heeft als missie dat er in heel Europa een generatie van mensen opstaat die een leven van aanbidding en gerechtigheid leidt, zoals Jezus dat ons heeft geleerd: ’Heb God lief boven alles en je naaste als jezelf’.

Meer informatie over InSalvation is te vinden op www.insalvation.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *