Passie verbindt bij cd- en boekpresentatie ‘Prodigal Daughter’ en ‘Eindelijk Thuis’

Foto: Ted Walker
Foto: Ted Walker

In samenwerking met de Henri Nouwen Stichting en uitgeverij Lannoo heeft zangeres Irma Dee in atelier Linette in Veenendaal haar nieuwe album ‘Prodigal Daughter: A Story of Homecoming’ gepresenteerd. De avond gaf genodigden een kijkje in een bijzonder project, dat zowel een nieuwe cd als de heruitgave van een geliefd boek (‘Eindelijk Thuis’ van Henri Nouwen) betrof.

Media, uitgevers en andere belangstellenden waren 22 februari getuige van zowel de boek- als cd presentatie. De avond werd gepresenteerd door Bram Rebergen (bekend van Youth for Christ). Het atelier van kunstenares Linette Dijk in Veenendaal was een niet toevallig gekozen locatie voor deze avond. Zowel het boek ‘Eindelijk Thuis’ van Henri Nouwen als de nieuwe cd van Irma Dee zijn tot stand gekomen door overdenkingen bij het schilderij van Rembrandt, dat de terugkeer van de verloren zoon uitbeeldt. Genodigden kregen op de intieme avond tekst en uitleg bij het project en met haar band speelde Irma een selectie van ‘Prodigal Daughter’. Laurent Nouwen, de broer van Henri Nouwen, was ook aanwezig. Namens de stichting die het gedachtegoed van Henri uitdraagt, sprak hij de aanwezigen toe over hoe het boek tot stand kwam, maar ook hoe hij geraakt werd door de passie van Irma. Voor zowel de stichting als de uitgever was het een logische stap, het boek en de cd te koppelen in een heruitgave.

Laurent Nouwen vertelde over het leven van zijn broer, en de impact van ‘Eindelijk Thuis’ op het leven van zichzelf en anderen. “Het is geweldig om te ervaren, welke betekenis Irma aan het leven van mijn broer Henri en aan dit boek geeft. Door het uitdragen van haar persoonlijke ervaringen bij het boek, kan het verhaal van de verloren zoon uit Lukas 15 weer doorgegeven worden op een nieuwe en verdiepende manier aan heel veel meer mensen.”

“Voor mij is dit een echt mijlpaal in mijn leven” reageert Irma op het verschijnen van ‘Prodigal Daughter’ en de presentatie. Het is bijzonder om te zien hoe de verschillende onderdelen van dit project, het boek, de muziek en mijn verhaal, zo bij elkaar komen. Ik kijk dankbaar terug en vooruit.”

CD-cover - Fotocredit Ted Walker
foto: Ted Walker

Met vooruitkijken doelt Irma Dee ook op de concerten die op stapel staan rondom ‘Prodigal Daughter’. Op 21 april is de aftrap in Ede voor een reeks optredens waarin de muziek van het album zal klinken rondom het persoonlijke verhaal van Irma en de beschouwingen van Henri Nouwen bij het beroemde schilderij. Aan de hand van zang, dans en theater zullen de bezoekers meegenomen worden op hun eigen reis door het leven. De kaartverkoop is inmiddels van start gegaan. Meer informatie over de optredens is te vinden op www.irmadee.com.

De heruitgave van het boek ‘Eindelijk Thuis’ (met daarbij ingesloten het album ‘Prodigal Daughter’ van Irma Dee) is inmiddels ook verschenen bij uitgeverij Lannoo. De los verkrijgbare cd wordt gedistribueerd door Ecovata. Beide zijn ook verkrijgbaar via de website www.prodigaldaughter.nl en de muziek is via alle grote online platforms te downloaden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *