Irma Dee brengt nieuwe single ‘Million Miles Away’ van haar album Prodigal Daughter uit.

Vlak voor de zomer is de nieuwe single ‘Million Miles Away’ van het nieuwe album ‘Prodigal Daughter’ van Irma Dee uitgekomen. Het nummer zelf lijkt door z’n lichte en aansprekende arrangement dan ook bijna voor de zomer geschreven.

 

Er wordt in de zomerperiode natuurlijk veel gereisd, en dat is exact het thema van het nummer. In de lijn van het album en in het grotere verhaal van de Verloren Zoon, komt dit nummer op het moment dat het (ouderlijk) huis wordt verlaten en de wijde wereld als het ware voor je ligt. De reis begint hier dus eigenlijk.

Het thema en ontstaan van het nummer beschrijft Irma als volgt: “Maar er zijn heel wat stemmen, luide stemmen, stemmen vol beloften, verleidelijke stemmen. Die stemmen zeggen: verlaat je huis en laat zien wat je waard bent. Dit is een quote uit het boek Eindelijk Thuis van Henri Nouwen.

Deze specifieke tekst uit het boek, was een stuk van de inspiratie om dit nummer te schrijven. Toen mijn reis begon, weg van huis, dacht ik dat ik het allemaal wel alleen kon. Ik luisterde voornamelijk naar alle stemmen om mij heen en haalde daar mijn eigenwaarde uit. Ik wilde mijn dromen achterna. De wereld was als een paradijs voor mij waar al mijn dromen uit zouden komen. En daar ging ik, als het ware de auto startend, zonnebril op, de muziek keihard aan, met de zon op mijn gezicht. Vandaar het vrolijke zomerse arrangement en haast het gevoel alsof je op vakantie gaat. In het refrein klinken de zachte en liefdevolle woorden van de Vader die samengevat zeggen: Als je wilt gaan, ga maar, als je wilt blijven, blijf bij Mij. Maar wat je ook kiest, Ik zal op je wachten ook al ben je heel ver weg van Mij. Daaruit blijkt een onvoorwaardelijke liefde.”

De tekst voor dit nummer schreef Irma samen met Phil Thomson, de muziek met Wim Rebergen. Reyer deed samen met Irma de productie en ook de backingvocals. Elektrische gitaren op dit nummer zijn van Daniël Tanate, en de akoestische ingespeeld door Wim Rebergen. Wilkin de Vlieger heeft het nummer gemixt en Sander van der Heide tekende voor de mastering.

Het album ‘Prodigal Daughter’ waar deze single op staat is ook uitgebracht in een heruitgave van de bestseller ‘Eindelijk Thuis’, dat een belangrijke inspiratiebron vormde voor het album. Rondom het thema Prodigal Daughter is naast het album onder de noemer “een verhaal over THUISkomen” een programma gemaakt waarbij de bezoeker meegenomen wordt op een reis door zijn/haar leven. Op deze avonden wordt met zang/dans/theater en vertellers een aansprekend verhaal gebracht. De aftrap daarvan is geweest in Ede, daarnaast werd o.a. in de Stadskerk VBG in Groningen dit hele programma al uitgevoerd voor een goedgevulde zaal. Na de zomer zal er een vervolg komen op deze eerste concerten. Meer informatie daarover is binnenkort te vinden op de website: www.irmadee.com.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *