Irma Dee – ‘Prodigal Daughter’ in Veenendaal

In deze verhalende muziekvoorstelling neemt Irma Dee met haar geweldige band, haar zus Lora Kremer, dansers en vertellers de bezoeker mee op een reis door het leven, naar aanleiding van haar album ‘Prodigal Daughter’.

Het verhaal van de Verloren Zoon klinkt haast overbekend. Maar wat als er invalshoeken zijn, die je nog nooit hebt gezien? Schuilt in jou (ook) een oudste zoon, en word je geroepen de liefde die je ontvangt van de Vader weer door te geven aan anderen?

Nieuw aan deze voorstelling is dat alle nummers in het Nederlands zijn vertaald. Daarom zal op deze avond de primeur zijn van het programma in het Nederlands

Irma Dee bracht tot nu toe een album, een EP en diverse singles uit. Daarin spelen wezenlijke vragen over het leven en de dood een belangrijke rol. Na een ingrijpende gebeurtenis in haar leven, de moord op haar zwager en de impact op het leven van haar zus en gezin op missie in Afrika, was de muziek in haar voor een aantal jaren als het ware verstild. Tot zij het boek “Eindelijk Thuis’ las van Henri Nouwen, die hierin verslag doet van zijn gedachten bij het schilderij van Rembrandt ‘De Terugkeer van de Verloren Zoon’. Irma maakte het album ‘Prodigal Daughter’ naar aanleiding van dit boek. De nummers gaan over alle facetten van het verhaal: het vertrek van huis, de reis, de terugkeer, maar ook de rol van de oudste zoon en de liefde van de Vader. De uitgever van deze bestseller sprak het idee en thema zo aan, dat een speciale heruitgave werd gemaakt waarin het album bij het boek is gevoegd.

Samen met Bram Rebergen is een verhalende voorstelling gemaakt waarin naast deze liedjes, en bekende covers een verhaallijn meeloopt die de bezoeker meeneemt op een reis door het leven, naar het punt waarop klinkt: Jij bent GELIEFD!

Irma’s zus, Lora Kremer zal ook een verhalende rol hebben in het geheel en zingt daarnaast enkele duetten met Irma. Het betreft een avondvullend programma met zang, dans en theater, ondersteund met rakende beelden. Een avond met een laagdrempelig karakter en een betekenisvolle boodschap voor jong en oud.

De EO wijdde al een aflevering van het tv-programma ‘De Verandering’ aan Irma’s bijzondere verhaal, waarvan dit concert een weergave is. Daarnaast was Irma te gast bij Hour of Power om hierover te vertellen, en wordt deze voorstelling door het hele land uitgevoerd.

Overige info:
Er is ruim voldoende gratis parkeergelegenheid bij de locatie. Het gebouw is rolstoelvriendelijk. Zaal open: 19:30 uur. Het concert duurt ca. 2 uur. Projectinfo: www.irmadee.com

vrijdag 3 mei 2019 – 20.00 – Veenendaal
De Basiliek, Wiltonstraat 56, 3905 KV

Kaarten bestel je via EventsForChrist

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *