Nieuwe voorstelling + nieuwe single van Jan Jaap Wubs

Nieuwe voorstellingWat Zullen Wij Dan Van Deze Dingen Zeggen?

Dit seizoen brengt Jan Jaap Wubs een nieuwe voorstelling. ‘Wat Zullen Wij Dan Van Deze Dingen Zeggen?’ is de opvolger van ‘Johannes vertelt’, waarvan in 2020 een studio-album uitkwam.

De première/try out vond plaats op 17 september in Jan Jaaps thuisgemeente in Delfzijl en dat leverde al veel positieve reacties op.

Voor een belangrijk deel slaat Jan Jaap de bekende weg in ; hij richt zich op iedereen die zin heeft in kleinkunst-theater en die de combinatie met ‘iets uit de Bijbel’ ook ziet zitten. Ofwel, Jan Jaap houdt vast aan een unieke mix tussen cabaret en Bijbelstudie.

Voor een deel stapt hij ook buiten zijn comfort-zone. Want wat gebeurt er als mensen je vooral kennen als verhalenverteller, maar je opeens de brieven van Paulus erbij haalt om zijn verhaal verder in te kleuren? Dan is de grote vraag : wat zullen wij dan van deze dingen zeggen?

In ieder geval, met Paulus als sleutelfiguur, staat de goede boodschap over Jezus (weer) centraal. Want daar was het Paulus immers allemaal om te doen? Jan Jaap verpakt Paulus’ leven en boodschap in elf nieuwe liedjes, afgewisseld met verhalen en overdenkingen. En deze keer uitstapjes naar natuurkunde, literatuur en wiskunde om één en ander toe te lichten.

Nieuwe single ‘Purper’

Het verhaal van Paulus inkleuren, dat is al iets. Maar één kleur springt er in deze voorstelling wel uit : purper. Het is de kleur van de mantel van de koning van de liefde. Van het kleed dat Jezus om Zijn schouders kreeg geslagen door spotters, vlak vóór Hij op diezelfde schouders het kruishout naar Golgotha droeg.

Op één van zijn reizen ontmoet Paulus Lydia, de purperverkoopster. Bij Jan Jaap viel een kwartje : Haar levensonderhoud was onlosmakelijk verbonden met Jezus’ Levenswerk. Zou Lydia zich dat zelf ook beseft hebben? Jan Jaap zingt erover, in deze studio-opname zelfs driestemmig en op piano  begeleid door Jan Willem van Delft.

‘Purper’ komt op 15 oktober uit op de streamingdiensten, maar is al te beluisteren op de website www.wattezeggen.nl als video met liedtekst (YouTube)

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *