Nederland Zingt over ‘belofte’ met muziek van Kinga Bán

Copyright: EO/Michaël Terlouw

Nederland Zingt (EO) past dit weekend haar uitzendingen aan in verband met het overlijden van Kinga Bán. De zangeres, die afgelopen maandag overleed aan de gevolgen van borstkanker, was de afgelopen jaren een vertrouwd gezicht in het NPO 2-programma. Zo werkte ze als leadzangeres van Sela mee aan de Nederland Zingt Dag van 2015 en was ze geregeld te zien bij tv-opnames en in uitzendingen. Ook afgelopen najaar bezong ze, kwetsbaar en krachtig, haar geloof in God tijdens de tv-opname in Zwolle.

“Zaterdag staan we in de uitzending stil bij het thema ‘belofte’”, zegt eindredacteur Albert-Jan Schol. “Kinga vond kracht in Gods belofte dat alles nieuw wordt gemaakt. Ze zong als het ware de toekomst tegemoet. We willen blijven delen van de hoop die in haar muziek zo krachtig naar voren komt. Zingen van God bemoedigt en biedt troost; in welke omstandigheden van het leven je je ook bevindt. Daarom delen we in deze uitzending twee van haar liederen, vol hoop en verwachting.” Ook op 12 mei – in de uitzending van ‘Nederland Zingt op Zondag’ – klinkt muziek van Kinga Bán. “We zenden beelden uit die we in 2016 met Sela hebben opgenomen in Deventer.”

Ontroerend concert
Direct na de zaterdag-uitzending is op de website nederlandzingt.nl een speciale aflevering beschikbaar. Deze online uitzending, die geheel in het teken staat van Kinga Bán, toont liederen van een aangrijpend concert dat het team van ‘Nederland Zingt’ afgelopen november met haar heeft opgenomen. Tijdens dit kleinschalige concert bracht de zangeres samen met haar band enkele bekende liederen, zoals Ik zal er zijn, én liederen van haar album ‘U weet het toch?’ ten gehore.

Nederland Zingt over het thema ‘Belofte’ is komende zaterdag (11 mei) om 18.45 uur te zien op NPO 2. De uitzending van Nederland Zingt op Zondag wordt op 12 mei om 9.15 uur uitgezonden op NPO 2.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *