Concert Leen Koster met live band

In november 2015 kwam het debuutalbum ‘Diep van binnen’ van Leen Koster uit. Dit debuutalbum kwam direct op nummer 1 in de Nederlandse Gospel top 10. Eind maart 2017 kwam alweer zijn tweede cd uit, genaamd “Dichterbij dan ooit”, welke ook verschillende keren in de lijst van de Nederlandse Gospel top 10 heeft gestaan.  

Men noemt Leen ook wel ‘de christelijke Marco Borsato’. ‘Indrukwekkende muziek van een niveau dat doet denken aan Marco Borsato’, schreef een recensent.

De muziek op zijn eerste cd ‘Diep van Binnen’, gaat over de gedachten en emoties die het leven met alle ups en downs bij ons losmaken. Het is muziek die direct ‘binnen’ komt en eerlijk is over het leven. Onderwerpen als echtscheiding, drankmisbruik, langs elkaar heen leven, het overlijden van een dierbaar iemand, het krijgen van een miskraam, maar ook liedjes over intense vreugdemomenten roepen herkenning op.

Een ander recensent schreef: “Zijn debuut-album ‘Diep Van Binnen’ was één van de prettigste verrassingen op gospelgebied in Nederland. Een nieuwe zanger met het geluid van een Marco Borsato”. Over Leens nieuwe album ‘Dichterbij dan ooit, schreef hij: “Op ‘Dichterbij Dan Ooit’ staan twaalf Nederlands talige muziek juweeltjes. Zoals over een kind met het Syndroom van Down over vriendschap en zelfs over dementie. Daarnaast zingt hij over zijn eigen geloofsbeleving, doorleefd, echt en indringend. ‘Engel Op Aarde’ schreef hij voor Daan, die op jonge leeftijd overleed aan leukemie. De nieuwe Cd opent ijzersterk met de schitterende melodieuze pop song ‘Een Plek Voor Iedereen’. Op dit nieuwe uitstekende pop-album communiceert Leen op intieme wijze en komen zijn teksten dichterbij dan ooit!” (Ben Scholten-de Sjofar, 20 juni 2017)

Inmiddels heeft Leen al heel wat optredens achter de rug en is hij ook in de muziekwereld geen onbekende meer. 

Voor de tweede keer (in 2017 en in 2019) is Leen genomineerd voor 2 zilveren Duif Awards. Als beste schrijver en voor het beste pop-album, Dichterbij dan ooit. Zijn laatst uitgebrachte single (2018) heet “Boven alles”, een prachtig lied over het moederschap.

Op 25 mei 2019 zal Leen weer met een professionele live-band een concert gaan geven. Dit mag u niet missen! 

Bestel kaarten via EventsforChrist

Bron: EventsforChrist.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *