Martin Smith geeft een avondvullend optreden in Dordrecht om zijn nieuwe album ‘Iron Lung’ te lanceren.

MARTIN SMITH LANCEERT NIEUW ALBUM ‘IRON LUNG’ MET CONCERT IN DORDRECHT
VOORPROGRAMMA MET ELLE LIMEBEAR

Met ‘God’s Great Dance Floor’ maakte Martin Smith een paar jaar geleden een nieuwe start. Zijn solo werk bleek moeiteloos door te zetten wat zijn oude band Delirious? had gedaan: mensen meenemen in aanbidding via muziek die ontroert en je in beweging brengt. Nu presenteert Smith zijn nieuwste solo album: het persoonlijke ‘Iron Lung’. En Nederland krijgt de live primeur. Op 22 juni geeft Smith een avondvullend optreden in Bonfire Dordrecht om ‘Iron Lung’ te lanceren. Het voorprogramma wordt verzorgd door ‘de nieuwe generatie’ Smith: Martins dochter Elle Limebear.

Of het nu een gevuld stadion is, een sporthal of een dampende club; Martin Smith voelt zich er thuis. Zijn muziek past als gegoten in al die ruimtes, of het nu grootse anthems als ‘Waiting Here For You’ zijn of enthousiasmerende danspop als ‘God’s Great Dance Floor’. Het valt allemaal onder de veelzijdige stijl die Smith zich eigen heeft gemaakt. Zijn nieuwe album ‘Iron Lung’ voegt daar een zwaarder, dringender geluid aan toe. En dat heeft alles te maken met de persoonlijke achtergrond. Als pasgeboren baby bleek Smith een longontsteking te hebben en werd hij in een ijzeren long geplaatst in het ziekenhuis, wat hem moest helpen om normaal te kunnen ademen. Martins vader sprak een gebed uit wat gelijk een belofte werd: als de baby hier doorheen zou komen, zou zijn leven aan God gewijd zijn. Smith gebruikte zijn longen sindsdien als zanger van Delirious? en solo artiest. ‘Iron Lung’ is zijn statement van toewijding met indringende nieuwe liedjes als de titeltrack, clubrock in ‘Great & Glorious’ en het indrukwekkende ‘Everything is Broken’.

Op 22 juni is het allemaal voor het eerst live te horen – in Nederland! Bonfire in Dordrecht is dan het podium voor een avondvullend optreden van Martin Smith en band. De nieuwe liedjes staan natuurlijk centraal, maar ongetwijfeld speelt Smith ook ‘gouwe ouwe’ tracks van Delirious? en zijn recente solo favorieten. Het belooft een avond te worden waarin gepassioneerde aanbiddingsmuziek en clubrock hand in hand gaan.

Het voorprogramma wordt die avond verzorgd door ‘de nieuwe generatie’ Smith. Martins dochter Elle Limebear is het afgelopen jaar van ‘best kept secret’ naar bekend aanstormend talent gegroeid. Ze zong mee met haar vader op diens ‘Love Song For A City’ album en schreef mee voor het worship collectief Bright City. Inmiddels staat ze helemaal op eigen benen en heeft ze diverse liedjes geïntroduceerd die mensen laat kennismaken met haar fenomenale stem en aanstekelijke persoonlijkheid. Voor Elle (spreek uit: Ellie) Limebear staat aanbiddingsmuziek open voor de impact van kunst en popmuziek, waardoor je echt iets unieks beleeft als zij zingt!

Tickets voor Martin Smith zijn te verkrijgen via EventsforChrist.

Het album is te koop bij je lokale boekhandel of via de online shop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *