19e Nederland Zingt Dag: muzikaal feest over Gods rust door alles heen

Bezoekers genieten van samen zingen en geloven, inspirerende sprekers en ontmoeting

In Jaarbeurs Utrecht genoten zo’n 6.500 mensen van optredens van Gospelkoor G-roots, kinderkoor De Jonge Luitjes en solisten Pearl Jozefzoon, Ann Michelle Lee en Lucas Kramer. Het is vandaag de 19e editie van de Nederland Zingt Dag, georganiseerd voor vrienden van Nederland Zingt. Met het thema ‘U geeft rust’ stond de hoopvolle boodschap van Gods liefde en rust de hele dag centraal. Sprekers Jurjen ten Brinke, Alinda Bol en Arie van der Veer inspireerden bezoekers met persoonlijke verhalen en teksten uit de Bijbel. De presentatie was in handen van Mirjam Bouwman. 

Willem Jan de Bruin | Fotografie.

Met een medley van bekende liederen als ‘Samen in de naam van Jezus’ en ‘Ik bouw op U’ werd de muzikale dag geopend. Albert-Jan Schol, eindredacteur van Nederland Zingt, is onder de indruk van het samen zingen: “Twee en een half jaar lang hebben we naar deze Nederland Zingt Dag uitgekeken. Het is echt hartverwarmend om weer met duizenden mensen samen zoveel mooie liederen te zingen. Ik hoop echt dat bezoekers hoopvol naar huis gaan in de wetenschap dat God met ons meegaat.”

Onderdeel van Gods plan
Voorganger en EO-presentator Jurjen ten Brinke sprak over Gods plan voor deze wereld. Hij illustreert dit met twee Bijbelverhalen, waar God in het verhaal van Jozef stil blijft en in het verhaal van Elisa juist ingrijpt. Ten Brinke: “God heeft een plan met de wereld. En daar mogen jij en ik, al is het nóg zo gebroken allemaal, onderdeel van zijn. Dat geloof geeft rust. Door álles heen!”

Gods liefde delen
Tussen verschillende blokken van samenzang in deelden diverse mensen hun persoonlijke ervaringen met God. Na de pauze gaf EO-presentator Arie van der Veer als verrassing de bezoekers een toespraak. Spreker Alinda Bol deelde over hoe ze haar geluk weer hervonden heeft na het verlies van haar man. Tijdens een retraiteweekend gaf God haar een teken, waardoor ze rust kon vinden. “God was erbij in mijn grote verdriet, in de stilte was Hij erbij”, vertelt Bol, “en nu mag ik liefde delen met anderen en lichtdrager zijn.”

Over Nederland Zingt
Als EO willen we met de Nederland Zingt Dag christenen met elkaar verbinden door samen te zingen en samen te geloven. Het evenement is onderdeel van de community ‘Nederland Zingt’. Via uitzendingen op zaterdagavond en zondagochtend, een app en een Facebook community ervaren wekelijks duizenden mensen hoop, troost en liefde door christelijk liederen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *