Newworldson brengt onvervalste soul en funk naar Zwolle

Soul, funk, gospel… het zijn stijlen die je niet alleen kan horen, maar echt kunt beléven. De beste bands zijn in staat om zo’n beleving te brengen, en het Canadese Newworldson behoort zonder twijfel tot de wereldtop! De groep keerde met haar nieuwe samenstelling en een nieuw programma terug naar Nederland op 23 mei in Hedon Zwolle.

Newworldson wordt gevormd door: Joel Parisien: vocals, keys – Mark Rogers: drums, percussion – Leroy Emmanuel: guitar, vocals – John Irvine: bass, vocals – Darryl Dixon: alto saxophone – Dave Watson: tenor, baritone saxophone

Wat een energie spat er van het podium af! Volledig afgevaardigde band met een strakke blaassessie. Nieuwe nummers werden ten gehore gebracht maar ook een paar goede oude zoals Salvation station & working man. Na een paar heerlijke nummers gaf de drummer Mark zijn welbekende drumsolo, wat een genot! Ook hierin bleven de blazers niet achter, zij maakte zelfs een rondje door de zaal! Een heerlijk muziekavond met een te gekke act van Newworldson.

Het voorprogramma werd verzorgd door Rivelino: Soul/hiphop/funky als opwarmer van de avond. Het publiek genoot maar was duidelijk aan het wachten op de hoofdact Newworldson. De nummers van Rive zaten goed in elkaar en er stond een strakke band achter hem: Joel Slagtand: percussion – Iwan Sahertian: bassguitar – Jordy van Wijk: acoustic & electric guitar – Rivelino Rigters: lead & backingvocals

Newworldson is een unicum in de muziekwereld. De groep rondom zanger Joel Parisien en drummer Mark Rogers, bandleden van het eerste uur, steekt haar liefde voor soul, funk en gospel niet onder stoelen of banken. En waren Parisien met zijn soulstem en Rogers met zijn hoogstaande drumgrooves al uitzonderlijke talenten; inmiddels bestaat de band uit maar liefst zes leden die elk al ruimschoots hun sporen in gospel, soul, blues en funk circuits verdiend hebben!

Zo zijn er bassist John Irvine en Leroy Emmanuel. Emmanuel, een alumnus van Motown, werkte eerder al samen met artiesten als Marvin Gaye en Smokey Robinson. De line-up wordt compleet gemaakt door Darryl Dixon op alt saxofoon en Dave Watson op de tenor en bariton saxofoon.

In Nederland heeft Newworldson een enthousiaste groep fans weten te strikken met een reeks onvergetelijke optredens. Zo speelde de band eerder op het Xnoizz Flevo Festival, de EO Jongerendag, Festival 316 en gaf ze concerten in o.a. Veendam. De muziekmix van jaren ’60 soul, funk, gospel en traditionals blijkt telkens weer dwars door cultuurgrenzen heen te gaan. Muziek verbroedert, en Newworldson is het levende bewijs! Dat dat niet zonder erkenning blijft, blijkt wel uit het bijna dozijn Juno Awards (een onderscheiding van de Canadese Gospel Music Association) dat de groep ontving. Het recente album ‘Rebel Transmission’ haalde een iTunes Top 10 lijst in Amerika en Canada.

Bron: ChristelijkNieuws.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *