Rebecca Steenbergen vindt haar geluid met ‘This Time is Around’

RebeccaHet is heerlijk om jezelf te kunnen zijn. En die vrijheid door te kunnen geven aan anderen. Nederland maakte een paar jaar geleden al voorzichtig kennis met zangeres Rebecca Steenbergen. Sinds haar warm ontvangen muziekdebuut is er heel wat veranderd in haar leven. Dankzij het hoorbare resultaat, haar tweede cd ‘This Time Around’, weet ze meer dan ooit hoe het voelt om echt iets van zichzelf te delen door muziek heen.

‘This Time Around’ (geproduceerd door Rob Vermeulen en Jos Steenbergen) ademt een tevreden, zomerse sfeer. Met ontspannen liedjes als ‘Het Allerbeste Komt Er Nog Aan’ en het sfeervolle ‘Indescribable’ wordt al snel duidelijk dat Rebecca een muzikale jas heeft gevonden die haar als gegoten zit.

De in Emmeloord geboren en op Urk opgegroeide zangeres kreeg daar wel hulp bij. En wat voor hulp! Naast zelfgeschreven nummers bevat ‘This Time Around’ liedjes geschreven door Lee Ann Vermeulen, Alianna Dijkstra, Ralph van Manen, Henk Pool, Matthijn Buwalda en Elly Zuiderveld (bekend van Elly & Rikkert). De nummers zijn zowel Engels- als Nederlandstalig, maar in welke taal Rebecca ook zingt; de liefde voor het leven klinkt luid en duidelijk door! “We hebben veel gewerkt aan het ontwikkelen van het geluid” zegt Rebecca, “en dit geluid past perfect bij de teksten. Ik omschrijf het nu als laagdrempelige, sferische pop, geschreven vanuit mijn christelijke geloofsovertuiging.” Dat perspectief komt bij het ene lied sterker naar voren dan bij het andere, maar als er iets is dat constant is, dan is het de liefd e. Rebecca’s perspectief op de liefde is het afgelopen jaar sterk bepaald door haar trouwen. Toch ligt de focus van de nieuwe muziek op het inspireren van anderen. “Deze muziek zingen en delen is een heerlijke uitlaatklep voor me – en het is geweldig om te weten dat er mensen zijn die erdoor geïnspireerd worden!”

Dat publiek is afwisselend jong én ouder, en dat is goed te begrijpen voor wie het ontspannen geluid van ‘This Time Around’ hoort. Het is muziek die een klank geeft aan je leven – en ongeacht je leeftijd iets te delen heeft. ‘Leef De Liefde Uit’ bijvoorbeeld, dat oorspronkelijk door Matthijn Buwalda & Henk Pool geschreven en uitgevoerd werd voor het EO programma ‘De Verandering’ en nu  hier in een nieuwe versie te vinden is. Zelf neemt Rebecca de boodschap ter harte door zich bijvoorbeeld als ambassadrice op te werpen voor Compassion en Gospel Recordings Nederland.

In mei heeft Rebecca ‘This Time Around’ gepresenteerd met onder andere een theaterconcert in Emmeloord en op de Pinksterconferentie van stichting Opwekking. Laat de zomer maar komen; de muziek is er al!

Voor boekingen: Jan Schoonhoven (info@mastermind4you.nl)

Meer informatie: kijk op www.rebeccamusic.nl  of email info@mastermind4you.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *