Nieuwe single Rik Marius ‘De Liefde’ is allesbehalve zomaar een lovesong

UTRECHT – De nieuwe single van Sound of David gaat over de liefde. Maar het is niet zomaar een liefdeslied, niet eentje van dertien in het dozijn over het meest beschreven, muzikaal uitgekauwde, commercieel uitgemolken, onderwerp ooit. Singer-songwriter Rik Marius vond de inspiratie voor zijn lovesong in de Bijbel. ‘De Liefde’ komt op vrijdag 7 april uit. Naast Rik werkten Luca Genta (strijkers en percussie) en gitarist Guido Roorda aan de productie mee, die als videoclip op YouTube verschijnt.

De Utrechtse zanger Rik Marius (37) liet zich voor zijn nieuwe lied inspireren door Korintiërs (red. bijbelboek): de liefde is geduldig, kent geen afgunst, is niet grof en niet zelfzuchtig. Ze laat zich niet boos maken, ze rekent het kwaad niet aan en vindt vreugde in de waarheid. ‘Die Bijbelse uitspraken over liefde zijn bijna absurd, toch? Dit is te mooi om waar te zijn. Als je toch zo kunt leven: vol liefde en vergevingsgezind. God vergeeft ons de misstappen die we soms zelf niet kunnen vergeten en onszelf al helemaal niet willen vergeven.’

Levensles

Het is voor hem inspiratie voor een lied, maar ook een levensles. ‘Kun je als het even wat minder gaat liefde en vriendschap blijven geven? Daar ben ik bewust mee bezig. Met vallen en opstaan. Het karakter van God zichtbaar zien in mij en anderen. Geen boosheid met boosheid, of kwaad met kwaad vergelden. Maar met Korintiërs liefde handelen, wat er ook gebeurt.’ Met wat meer liefde, vergevingsgezindheid en geduld – met een beetje meer Korintiërs dus – zou de wereld er volgens hem een stuk mooier uitzien.

Mensen zijn zo overtuigd van zichzelf, van hun eigen gelijk: ze gunnen zichzelf volgens Rik de tijd niet meer te luisteren naar andere argumenten en te heroverwegen. Ze trekken zich terug in een bubbel. ‘Dat drijft mensen uit elkaar en verdeelt de samenleving in kampen.’ Stel je voor dat we in onze maatschappij oprechte interesse kunnen tonen voor mensen die anders zijn en anders denken.  Volgens Marius trekt de liefde van God geen mensen voor en sluit geen mensen uit. Die liefde verbindt mensen.

Brotherly affection

‘God heeft ook de mens lief die niet lief heeft. Love one another with brotherly affection. Laten we weer proberen met z’n allen die kant op te schuiven’. Dat is volgens Rik Marius de boodschap uit Korintiërs. Hij heeft het met zijn eigen woorden, melodie en een prachtige video, in ‘De Liefde’ verpakt. En dat maakt van zijn single allesbehalve een dertien-in-een-dozijn-liefdesliedje.

Een gedachte over “Nieuwe single Rik Marius ‘De Liefde’ is allesbehalve zomaar een lovesong”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *