Biografie Hoofdrolspelers van The Passion 2019

bron: EO
Edwin Jonker – Jezus in The Passion 2019

Biografie Edwin Jonker
Jezus
Edwin studeert na het behalen van vwo-diploma twee jaar Geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Daarna maakt hij de stap naar het acteren.

Theater
In het theater is hij de afgelopen seizoenen onder ander te zien als Natte Harry in Sister Act, als Curtis in de grote tour van Dreamgirls en vertolkt hij de hoofdrol in A Chorus Line. Daarvoor staat hij in verschillende musicals, zoals Copacabana (Ricco), The Lion King (Mufasa) en Miss Saigon (John). In 2001 krijgt hij een John Kraaykamp Musical Award voor Beste Mannelijke Bijrol voor zijn vertolking van de rol van Tom Collins in Rent en in 2013 wordt hij genomineerd voor dezelfde award voor zijn vertolking van de rol van Natte Harry in Sister Act. Dit najaar is hij te zien als Daddy Warbucks in de musical Annie.

Films
Edwin speelt in de films Oesters van Nam Kee, Madame Jeannette, Trage Liefde, Stiletto’s, Vox Populi, Polonaise en Bella Bettien. Meest recentelijk vertolkt hij naast Isa Hoes de hoofdrol in de speelfilm De
Ontsnapping en zie je hem in Tuintje in mijn Hart.

TV
Verder zie je Edwin op televisie in diverse series: hij vertolkt de rol van Melvin Klamer in Trauma 24/7,
speelde in Costa!, Wet En Waan, Spangen, Baantjer, Alex FM, Lotte, Meiden van de Wit, Voetbalvrouwen, Van God Los (de serie) en in de Belgische misdaadserie Recht op Recht. Op Videoland zie je hem terug in de komische serie Vaders & Moeders.

Bron EO Edsilia Rombley – Maria in The Passion 2019

Biografie Edsilia Rombley
Maria
Edsilia Francisca Rombley wordt op 13 februari 1978 geboren in
Amsterdam. Haar passie voor muziek en zingen wordt haar met de
paplepel ingegoten. Haar professionele zangcarrière start ze in 1995 met de R&B-groep Dignity. Wanneer Edsilia in 1996 de Soundmixshow wint, breekt ze door.

Veelzijdigheid
Soul, R&B, Jazz, Pop. Up tempo, slow. De intimiteit van het theater of uitpakken in de Ziggo Dome met de Ladies of Soul en Internationale allure op het Eurovisie Songfestival. Edsilia Rombley staat voor onovertroffen veelzijdigheid. Ze zingt net zo makkelijk Nederlands- als Engelstalige songs en wisselde optredens op pop- en jazzpodia af met het voorprogramma van Lionel Richie en het Gelredome met Paul de Leeuw. Ze vertegenwoordigt ons land tot twee keer toe op het Eurovisie Songfestival en wordt er met haar single Hemel en Aarde de best scorende Nederlandse inzending van de afgelopen 35 jaar. In december 2018 brengt Edsilia Rombley haar nieuwste album uit: The Piano Ballads – Volume 2. Het
album bestaat uit elf prachtige liedjes waarbij de zangeres, onder begeleiding van piano en strijkers, de originele nummers een geheel nieuwe energie geeft. Edsilia Rombley: “De nummers op het nieuwe
album zijn, net als bij Volume 1, niet alleen door mij, maar vooral door anderen gekozen. Via social media deed ik een oproep en al snel kwamen de mooiste voorstellen binnen. Zelfs mijn eigen dochters Imaani (8 jaar) en Aisa-Lynn (5) hebben een nummer opgegeven voor het album!”

Theater
Vanaf maart 2019 vervolgt Edsilia Rombley haar nieuwe theatertour The Piano Ballads & More

Bron EO
Lucas Hamming – Judas in The Passion 2019

Biografie Lucas Hamming
Judas
Lucas Hamming (1993) groeit op in Blaricum. Misschien niet gelijk de plek waar je verwacht dat de wieg van een rockzanger staat. Na zijn eindexamen verhuist hij dan ook naar Amsterdam alwaar hij in 2015 afstudeert aan het conservatorium. Ondertussen richt Lucas zijn band op en begint hij behoorlijk aan de weg te timmeren. In augustus 2014 wordt hij uitgeroepen tot 3FM Serious
Talent. Tegelijkertijd wordt zijn single Mojo Mischief tot 3FM Megahit uitgeroepen.

Megahit
Lucas beleeft zijn grote doorbraak in 2015. Al is hij al vóór die tijd geen onbekende door deelname aan De Beste Singer Songwriter van Nederland én zijn acteerwerk. Maar liefst 10 singles van hem en zijn band bereiken de playlists van onze nationale muziekzenders, DWDD lijft hem in als ‘huisband’ en op alle posters van de grote popfestivals prijkt zijn naam, tot Pinkpop aan toe. In augustus 2015 brengt Hamming zijn nieuwe single Never Let You Down
uit. Deze single wordt eveneens een 3FM Megahit.

Acteren
In 2018/2019 combineert Lucas zijn twee liefdes acteren en muziek maken in All Stars de Musical, ondertussen werkend aan zijn derde album.

Bron EO
Paul Sinha – Petrus bij The Passion 2019

Biografie Paul Sinha
Petrus
Paul Sinha is een Nederlandse popartiest die in 2016 begint met het
uitbrengen van Nederlandstalige songs met een R&B/Urban randje. Hij verwerft bekendheid met songs zoals De Laatste en Ey Ey Ey en werkt samen met o.a. Anouk, Maan, Frenna en Roxeanne Hazes. Naast het uitbrengen van eigen muziek schrijft en produceert hij ook vaak voor anderen.

Solo
Na in 2015 afscheid te nemen van de act Vans ‘n Purp begint Paul meteen aan de weg te timmeren als solo artiest. Hij brengt zelfstandig de nummers Weekje Tenerife en 7 Dagen uit en belandt daardoor al snel op de radar van de door Kees de Koning gerunde platenmaatschappij Top Notch, terwijl hij zijn Herman Brood Academie opleiding tot artiest nog aan het afronden is. Vanaf september 2016 brengt Paul dan ook zijn muziek onder
dit label uit.

 

Bron EO
Nederland, Hilversum, 24 januari 2018
The Passion 2019, Pilatus – Porgy Franssen

Biografie Porgy Franssen
Pilatus
Porgy Franssen volgt opleidingen aan de Tekenacademie Amsterdam en de Media Academie Santbergen in Hilversum. De afgelopen 25 jaar is hij bij talloze theatergezelschappen en bij diverse televisie- en filmproducties werkzaam als freelance acteur en regisseur. In 1991 speelt hij in de VPRO-serie Bij nader inzien van Frans Weisz en ontvangt hiervoor een Gouden Kalf voor beste filmacteur. Daarnaast wint hij de Arlechino en de Mary Dresselhuys-prijs en wordt hij viermaal genomineerd voor de Louis d’Or. Ook wint hij de Gouden Stuiver met Ria Bremer, samen met broer
Hein, bij Stuif es in.

TV en film
Andere tv-rollen zijn o.a. in de advocatenserie Keijzer & De Boer van
KRO-NCRV, Foeksia de Miniheks, Moordvrouw en Het Verzet (Telefilm). Ook wordt hij genomineerd voor een Gouden Kalf in de categorie ‘De langste nasleep van een korte mededeling’. In 2003 maakt Porgy de film Hotel Heimwee. Ook regisseert hij de opera Viva la Mamma en in 2017 Een echte Vermeer, regie Rudolf van de Berg.

Toneel
Met Wie vermoordde Mary Rogers? (1995) maakt Porgy zijn entree bij Orkater en speelt hij daar o.a. de Nietsfabriek en Houdini. Hij heeft diverse toneelregies op zijn naam staan bij o.a. De Appel l’Histoire du Soldat en in het vrije circuit o.a. Herfst in Riga en De gelukkige Mandarijn. In 1999 ontvangt hij De Mary Dresselhuysprijs voor zijn hele oeuvre. In 2000 initieert, regisseert en speelt Franssen bij Orkater o.a. Pentomaan en Hagedissenhuid. In 2006 speelt hij de titelrol in Cyrano (nominatie Louis d’Or). De afgelopen jaren speelt hij bij Orkater onder regie van Dirk Groeneveld o.a. Novecento, Het Diner van Herman Koch en De Man van je Leven van Arthur Japin.

Bron EO
Martijn Krabbé – Verteller bij The Passion 2019

Biografie Martijn Krabbé
Verteller
Geboren in 1968 als zoon van de bekende acteur Jeroen Krabbé, gaat Martijn al op zijn 14e aan de slag als radio-DJ. Vanaf 1987 presenteert hij De Nationale Top 100, De Mega Top 50, Dancetrax, Nachtwacht, Wereldhits en Noordzee FM (2004/2005). Naast radio besteedt de presentator veel aandacht aan zijn televisieprogramma’s bij de TROS. Zo presenteert hij de programma’s Popformule, Ministars, TROS Aktua
in Bedrijf, Powerplay, Dat Zeg Ik Niet, Jackpot en de talkshow Krabbé voor deze omroep.
Sinds 1995 werkt Martijn bij RTL 4. Hij presenteert daar onder andere vijf jaar lang het wekelijkse programma Postcode Loterij Recordshow en In Holland staat een huis. Ook presenteert hij De Slimste Mens (2009), De Perfecte Partner (seizoen 1 en 2), Idols (seizoen 3 en 4), Big Brother (seizoen 4), Topchef (seizoen 1 en 2), Wie is de Chef? (seizoen 1 en 2), Dancing on Ice (seizoen 1 en 2) en The Voice Senior. In 2016 en 2017 is hij jurylid van Idols (seizoen 5 en 6). Vanaf 2009 is hij samen met Wendy van Dijk te zien als presentator van de tweede t/m vijfde editie van X-Factor op RTL 4. En vanaf de eerste editie in 2010 is hij samen met Van Dijk de presentator van The Voice of Holland en sinds 2012 van The Voice Kids. Ook kennen we hem al tien jaar als presentator van Uitstel van Executie.

Bron EO
Nederland, Hilversum, 24 januari 2019
The Passion 2019, Reporter – Klaas van Kruistum

Biografie Klaas van Kruistum
Verslaggever
Na een aantal halve studies en een propedeuse HBO-V wordt Klaas
aangenomen bij de EO als dj bij 3FM. Daarna besluit hij toch nog verder te gaan studeren, eerst verpleegkunde en later rechten aan de Universiteit Utrecht, maar al snel keert Klaas terug naar 3FM. Van 2006 tot 2014 is hij iedere zondagavond te horen met Jouw Weekendfinale!, en ook tijdens gezamenlijke uitzendingen op festivals zoals Pinkpop en Serious Request. In 2008 maakt Van Kruistum naast radio kennis met televisie.

Gouden Stuiver
Voorheen presenteert Klaas 10 seizoenen lang Checkpoint (EO), wat hem uiteindelijk zelfs de Gouden Stuiver in 2014 oplevert.

Andere programma’s waarin Klaas de afgelopen jaren te zien is als presentator zijn o.a. De Rekenkamer, Ik Neem Je Mee, Bestemming Onbekend, 3 Onderzoekt, Kerst met de Zandtovenaar en Zapp Your Planet. Naast bovengenoemde programma’s zullen veel mensen Klaas ook kennen van het populaire programma Wie Is De Mol seizoen 16, waarin hij uiteindelijk de Mol bleek te zijn.

TV en online
Klaas van Kruistum is iedere zaterdag- en zondagochtend te zien als presentator van Zapplive. Naast zijn werk voor de televisie is Van Kruistum ook online actief. Op zijn YouTube-kanaal post hij
regelmatig de leukste video’s. Via zijn Instagramaccount neemt hij zijn volgers zo veel mogelijk mee achter de schermen en deelt hij exclusieve kiekjes.

Alle info over The Passion, vind je hier

Bron: EO.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *