Trinity op veelzijdig Vecht Gospel Festival 2014

© Willem Jan de Bruin_EO

Op zaterdag 1 maart 2014 wordt in De Carrousel in Ommen het vierde Vecht Gospel Festival georganiseerd. Inmiddels is het programma een traditie geworden; nieuw koor- en bandtalent kan zich presenteren, maar ook nationaal en internationaal bekende artiesten zijn van de partij. Dit jaar geeft Trinity als hoofdact een uitgebreid concert. Daarnaast zijn er optredens van Pearl Jozefzoon, een projectkoor o.l.v. Oslo Gospel Choir-dirigent Tore Aas en de koorwinnaar van vorig jaar: Get Together Choir and Band uit Soest.

Met Trinity heeft het Vecht Gospel Festival één van de populairste bands van dit moment te pakken. De groep, die een mengeling van folk en pop brengt, staat altijd garant voor een muzikaal feest. Met zowel Spaans- als Engelstalige teksten (bandleden hebben een tijd in Peru gewoond) is Trinity een opvallende verschijning op Nederlandse podia. De afgelopen jaren is de groep uitgegroeid tot een internationale act en stond ze ook al eens op het hoofdpodium van de EO Jongerendag. Trinity verzorgt een optreden van maar liefst anderhalf uur tijdens het Vecht Gospel Festival.

Het Vecht Gospel Festival gaat in haar opzet ook een stap verder dan menig ander festival. Nieuw talent krijgt uitgebreid de kans om zich te presenteren, en de winnaars keren zelfs terug om in het hoofdprogramma een optreden te verzorgen. Dit jaar staat daarom Get Together Choir and Band uit Soest, onder leiding van Lejony Koster, ook op het programma. Het koor, dat een aanstekelijke mix brengt waarin aanbidding, pop en gospel een plek hebben, verraste vorig jaar de jury met haar enthousiasme en totaalplaatje en staat dit jaar van 17.15 uur – 18.00 uur op het hoofdpodium.

Op het festival stelt ook het Vecht Gospel Choir zich voor. Dit projectkoor is speciaal voor het festival samengesteld. Enthousiaste deelnemers uit het hele land hebben zich aangemeld voor dit koor om deze weken te repeteren en op het festival uit te pakken met een grootse sound, ondersteund door een jeugdig combo. De resultaten van de eerste drie repetities laten een groot enthousiasme horen en een opvallend geluid dat een bijzondere ervaring belooft op 1 maart! Het projectkoor staat onder leiding van Tore W. Aas, ook wel bekend als de dirigent van het internationaal beroemde Oslo Gospel Choir. Hij geeft tijdens het Vecht Gospel Festival ook workshops, waar deelnemers zich ter plekke voor in kunnen schrijven. Vanwege beperkte plek wordt aangeraden op tijd aanwezig te zijn.

En dat is nog maar het topje van de ijsberg als het om het hele programma van het Vecht Gospel Festival gaat! Tijdens een uitgebreid dagprogramma presenteren maar liefst 22 gospelkoren en bands zich aan het publiek. Een vakjury kiest uit zowel de koren als de bands een dagwinnaar die de Vecht Gospel Award toegekend krijgt. Onder leiding van One Choice uit Drachten vindt er ook een sing-in plaats. En naast de workshops o.l.v. Tore W. Aas is er nog een kinderplein en een informatiemarkt.

Het Vecht Gospel Festival belooft met dit programma haar meest afwisselende en bruisende editie tot nu toe te gaan beleven! Meer informatie over het festival en het dag- en avondprogramma is te vinden op www.vechtgospelfestival.nl.

Voor verdere informatie of vragen kunt u ook contact opnemen met organisator Jan Schoonhoven van GospelNU: jan@gospelnu.nl

Over GospelNU:

GospelNU is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het organiseren van evenementen en management van gospel artiesten. Het biedt een compleet dienstenpakket aan op het gebied van events, management en organisatie. Creativiteit, flexibiliteit en professionaliteit zijn daarbij sleutelbegrippen.

www.gospelnu.nl

Facebook: facebook.com/gospelnu

Twitter: @gospelnu

Boekingen: info@gospelnu.nl

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *