Wandeltheater Dolorosa in Kampen

Beleef het Paasverhaal via (uit)beeldende kunst.

Maar liefst 150 vrijwilligers zijn druk met de voorbereiding van de 14e editie van wandeltheater Dolorosa bezig, om circa 1500 toeschouwers een krachtige boodschap mee te geven. Dolorosa
strijkt op 28 maart en 29 maart 2020 neer in Kampen.


De boodschap van geloof en liefde uit het Paasverhaal blijft mensen aanspreken. Door middel van theater, muziek, dans, tableaux vivants & beeldende kunst wordt op indringende en boeiende wijze dit eeuwenoude verhaal vertolkt. Theatermaker Carla Veldhuis realiseert jaarlijks een schouwspel dat
mensen weet te raken.

Jaarlijks wordt er een subthema gekozen om dit indrukwekkende verhaal kracht bij te zetten. Dit jaar
is dat ‘Je mag er zijn…’ om aandacht te vragen voor buitensluiting. Jezus sloot geen mensen buiten; Hij wilde juist dat iedereen in de samenleving kon meedoen.

Spelers zijn onder de indruk van de impact dat hun spel bij de toeschouwer heeft. Het blijft bijzonder om te zien dat mensen tot tranen geroerd zijn. Carla Veldhuis is dan ook een vakvrouw; zo was ze in 2009 Nederlands kampioen Living Statues met ‘De Beschermer’ en viel ze in 2013 in de prijzen bij World Statues.

Dolorosa had haar start in Deventer en streek in 2018 en 2019 neer in Haarlem. Deze 14e editie vindt plaats in de Bovenkerk in Kampen. De voorstelling zal zes keer gespeeld worden; drie keer op zaterdag en drie keer op zondag. Laat je, samen met een gids, in anderhalf uur meenemen langs 14 verschillende scènes die dit indrukwekkende verhaal vertellen.

Meer informatie is te vinden op www.wandeltheaterdolorosa.nl
Je mag er zijn… en we hopen dat jij er bent!

De Bovenkerk
Koornmarkt 28
8261 JX Kampen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *