Zilveren Duif Awards ‘Nieuwe artiest van het jaar’ (aanmoedigingsprijs)

Deze prijs is, zoals de titel al aangeeft, als aanmoediging bedoeld. Het zet beginnend / nieuw talent in de schijnwerpers waarvan de Zilveren Duif graag meer zou zien in de toekomst. Dat kan dus over allerlei aspecten gaan: de bevlogenheid van de artiest, de kwaliteit van de muziek, de motivatie en de insteek van teksten.

Bij de vorige editie  won Larissa. De genomineerden dit jaar zijn: 

Marolein Keijzejr is aanbiddingsleider en singer-songwriter. Ze heeft al van jongs af aan een sterke passie voor God en muziek. Vanaf 2004 ging ze Nederlandstalige aanbiddingsliederen schrijven en werden deze gedeeld met anderen, wat uiteindelijk in 2018 leidde tot het debuutalbum ‘Dichtbij’.

Delise maakt Nederlandstalige popliedjes met een vleugje singer-songwriter en folk. De zangeres wil met haar teksten de luisteraar aan het denken zetten. Delise won in haar tienerjaren diverse internationale prijzen met haar band en ze maakte een liedje voor de bekroonde film ‘Het Schnitzelparadijs’. Ook deed de zangeres mee aan tv- programma’s Rock Nation en X-Factor. Een burn-out deed haar uiteindelijk voor 100 % kiezen voor een muzikale carriëre. Haar geloof is haar belangrijkste inspiratiebron voor haar liedjes. De deelname aan een songwriterweek in Spanje bleek het startschot van Delise’s debuutalbum ‘Bladzijde 1’, wat staat voor een nieuw begin, een nieuw hoofdstuk na haar burn-out. 

Danny Ferdinandus vormde jaren geleden de helft van het duo ‘Promise’, tot een opeenstapeling van gebeurtenissen zijn leven op zijn kop zette en hij zelfs een zwervend bestaan ging leiden op straat. Hij bleef muziek maken, schreef liedjes voor o.a. Oscar Harris, Justine Pelmelay en Frank Ferrari en werd uiteindelijk opgevangen in een gemeente waar hij Gods liefde (her)ontdekte. Danny maakt zijn muziek nu als uiting van zijn gevonden geloof en als steun voor zijn lotgenoten. Het lied ‘Walking On The Road To Heaven’ schreef hij voor hen. Danny Ferdinandus is genomineerd voor Nieuwe artiest van het jaar; een aanmoediging voor deze beleving en inzet van muziek.

De Rechtstaat: Samen vormen Michaël Gabriël (rapper) & Chesron Sminia (zanger) het vrolijke duo van deze rapgroep. Met een combinatie van vlotte, elektronische beats, kekke outfits en woorden vól leven weten ze van ieder concert een onvergetelijke belevenis te maken.

The Bowery is een Nederlandse band, opgericht in 2016 door Rokus Maasland en Ramon Scherrenberg. Beide muzikanten speelden in verschillende bands en werkten meerdere jaren samen als duo. Beide delen de passie voor muziek en het pure geluid van zang en gitaren, en de drive om een ​​verhaal te maken met dit rauwe geluid.

Bron: Zilverenduif.nl / facebook.com/zilverenduif

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *