Zilveren Duif Awards ‘Samenwerking van het jaar’

Binnen christelijke muziek delen artiesten vaak een motivatie, een visie. Niet zo verwonderlijk dus dat er regelmatig mooie samenwerkingen ontstaan die op hun beurt versterkend en inspirerend werken. De categorie ‘Samenwerking van het jaar’ richt hier de schijnwerpers op.

Genomineerden in deze categorie:

  • ADEM Project – Adem
  • Damascus & Kinga Bán – Het Licht
  • De Rechtstaat & Reyer – Tuintje in mijn hart
  • Het Noorderlicht Project – Allemaal voor Hem
  • Larissa Baak & Friends – Let Justice be Your Song

ADEM Project

Songwriter en presentator Filemon Peroti begon een tijdje geleden artiesten en schrijvers om zich heen te verzamelen om nieuwe Nederlandstalige liedjes te schrijven. Met een motto: Goede Nederlandse songteksten komen harder binnen. Ze zijn rauwer, eerlijker, dichtbij en je weet wat je zingt.

In die stroom van experimenten maar ook in het geloof dat ze de wereld iets moois te bieden hebben, is ADEM ontstaan; een samenwerking tussen muzikanten die zelf millennials zijn, Jezus Christus een centrale plaats geven in hun dagelijkse leven en met elkaar nadenken over de vraag: in een leven waar alles 24/7 off- en online door elkaar loopt, hoe maak je dan het Woord relevant voor de tijd van nu?

De single ‘Adem’ werd één van de eerste resultaten. Het levert het collectief een nominatie op in de categorie ‘Samenwerking van het jaar’. Meer informatie over het collectief en de deelnemers is te vinden op www.ademproject.nl.

Damascus & Kinga Bán

De Rechtstaat & Reyer

Het Noorderlicht Project

Larissa Baak & Friends

Bron: Zilverenduif.nl & facebook.com/zilverenduif

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *