EO BEAM organiseert grootste online christelijke jongerenavond

Samen met Alpha Youth, zondagavond 22 november vanaf 19.30 uur

Zondag 22 november organiseren EO BEAM en Alpha Nederland de grootste Alpha Youth-avond van Nederland. Onder leiding van Tiemen Westerduin en BEAM-redacteur Wilke Stuij gaan jongeren online met elkaar in gesprek over het thema van de BEAM Kerkdienst van die ochtend. Er is ruimte voor maximaal 500 jongeren die zich vanaf zondagmorgen kunnen aanmelden. Niet eerder werd er in Nederland een online avond georganiseerd voor zoveel christelijke jongeren.

In de BEAM Kerkdienst van aankomende zondag spreekt Tiemen Westerduin over ‘de kerk’. Daarna wordt er iets nieuws gelanceerd: samen met Alpha Youth organiseert EO BEAM diezelfde avond een online mogelijkheid tot napraten en ontmoeten via Zoom. Er is ruimte voor maximaal 500 jongeren, dus dat maakt dit de allergrootste online Alpha Youth avond aller tijden. BEAM-hoofdredacteur Maarten Vermeulen: “We merken dat jongeren behoefte hebben om met elkaar door te praten over wat ze horen in de BEAM Kerkdienst. Dat gebeurt tijdens de uitzending al in de live chat, maar deze speciale Alpha Youth-avond biedt nog meer ruimte voor gesprek en ontmoeting. We willen christelijke jongeren helpen hun geloof vorm te geven, en kerken ondersteunen in hun jongerenwerk.”

Aanmelden
Jongeren tussen de 13 en de 25 jaar kunnen zich zondagochtend 22 november vanaf 10.00 uur aanmelden via de BEAM-website. De Zoom-meeting start op zondagavond 22 november om 19.30 uur en zal ongeveer een uur duren. Spreker Tiemen Westerduin en BEAM-redacteur Wilke zijn aanwezig om de jongeren welkom te heten. Na een korte introductie gaan de deelnemers in groepjes uiteen. In elk groepje zit een gespreksleider van Alpha Youth. In deze kleine groepjes wordt doorgepraat over de BEAM Kerkdienst en wordt de avond ook afgesloten.

Over EO BEAM
BEAM is het jongerenmerk van de EO dat jongeren – via verschillende media – wil inspireren om te groeien in het geloof en te leven vanuit het voorbeeld van Jezus. Regelmatig roept BEAM haar volgers op in actie te komen. Zo haalden de volgers eerder dit jaar (in samenwerking met het Leger des Heils) € 40.000,- op voor prostituees die plots geen onderdak en maaltijden meer hadden door de coronacrisis.

Over Alpha Nederland
Alpha Nederland wil samen met de kerk iedereen bekendmaken met de liefde van Jezus. Want het echt leren kennen van Jezus verandert alles. Samen met honderden kerken en groepen verwelkomen we jaarlijks ruim 15.000 mensen op onze cursussen. Onze droom is dat in 2036 één miljoen mensen in Nederland het evangelie van Jezus Christus gehoord hebben via Alpha. Alpha Youth is de jongerentak van Alpha Nederland en biedt een plek aan jongeren waar ze terecht kunnen met vragen over leven en geloof.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *