JOKE BUIS STELT BREEKBARE VRAGEN IN NIEUWE SINGLE ‘WAT IK BIJ JE ZAG’

Ik heb nog zoveel vragen

Want wat je hebt begraven

Dat heeft toch ooit bestaan

–          ‘Wat Ik Bij Je Zag’

Als de grond onder je voeten zo vast leek maar toch wegzakt, wat doet dat dan met je? Soms verandert het de manier waarop je in het leven staat. En wat doet het met je omgeving? Joke Buis zingt in haar nieuwe single ‘Wat Ik Bij Je Zag’ over de vragen die bij haar boven kwamen in zo’n situatie. Het lied is vanaf nu te streamen op de muziekplatforms en is een voorloper van Jokes nieuwe album, wat in 2024 verschijnt. Ze zingt het bovendien live tijdens haar ‘Dichtbij’ tour die in mei en juni langs Nederlandse theaters trekt.

Joke Buis schreef ‘Wat Ik Bij Je Zag’ samen met Rokus Maasland en Rob Buis. Het gevoelige lied geeft woorden aan iets wat niet vaak in deze vorm onder de aandacht gebracht wordt: de vragen die komen als een basis in je leven weg valt. De vragen in ‘Wat Ik Bij Je Zag’ zijn geschreven vanuit Jokes perspectief. “Toen ik een jaar of 18 was had ik een aantal mensen om me heen die voor mij voorbeelden waren in hoe ze hun geloof in God handen en voeten gaven in hun leven” vertelt Joke. “Ze praatten heel makkelijk over hun geloof, waren onbevangen in het bidden voor mensen, ze hielpen mensen zonder iets terug te verwachten en namen de tijd om naar je te luisteren. We gingen naar concerten, festivals, avonden waar we van hart tot hart spraken en als we samen aten dan werden er na het eten gele boekjes met vlammetjes gepakt om samen te zingen. Het inspireerde mij om ook mijn best te gaan doen zo met mijn geloof aan de slag te gaan. Ondertussen zijn we heel wat jaren verder en zijn er een aantal van die vrienden die het geloof in God hebben losgelaten. Getekend door nare dingen die ze hebben meegemaakt, door teleurstelling in de kerk of het niks meer horen van God. Dat raakt me heel erg. Mijn geloofsvoorbeelden die het opgeven. Die zeggen: ‘Ik geloof het niet meer.’ Als ik luister naar hun verhaal en alles wat ze hebben meegemaakt, dan snap ik het wel. Maar ik snap het ook niet door mijn eigen beeld van en vertrouwen op God. En vanuit dat spanningsveld, dat gevoel van het snappen en het niet snappen, is dit nieuwe lied ontstaan.”

‘Wat Ik Bij Je Zag’ is een voorloper van het nieuwe album van Joke wat een vervolg is op ‘Andere Foto’s’ uit 2021. Ze zet de lijn voort die zoveel snaren blijkt te raken: liedjes uit het leven gegrepen, herkenbaar verwoord, open en eerlijk zonder clichés. Ontstaan uit haar levenswortels: geloof, familie en vrienden. Dat is ook wat live ervaren wordt tijdens de ‘Dichtbij’ tour. De intieme concerten in theater setting geven het publiek de gelegenheid om Joke van dichtbij te leren kennen met luisterliedjes over geloven, keuzes maken, afscheid nemen en vriendschap. Het zijn avonden vol herkenbare verhalen die je laten beleven wat gewaardeerd wordt aan de muziek van Joke Buis: intiem eerlijk, hier en daar nostalgie, maar ook een positieve blik vooruit.

‘Wat Ik Bij Je Zag’ is nu te beluisteren: https://lnk.fu.ga/jokebuis_watikbijjezag

‘Dichtbij’ Tour

Joke Buis & Band

zaterdag 20 mei 2023 – 19.45 – Barneveld

Schaffelaar Theater, Theaterplein 1 , 3772KX

vrijdag 2 juni 2023 – 20.00 – Ridderkerk

Theater het Plein, Koningsplein 2, 2981 EA

zaterdag 17 juni 2023 – 20.00 – Veenendaal

Downtown, Tuinstraat 133, 3901 RA

zaterdag 24 juni 2023 – 20.00 – Zwolle

VEG Zwolle, Hogenkampsweg 25, 8022 DA Zwolle 25, 8022 DA

donderdag 29 juni 2023 – 20.00 – Alphen aan den Rijn

Theater Castellum, Rijnplein 1-3 , 2405DB

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *