Zangeres ELINE brengt eerste lied van nieuwe album uit; ‘Je mag ook verliezen’

Een jaar na het uitbrengen van het succesvolle album ‘Terug naar Eden’, komt zangeres ELINE vandaag met een nieuw lied. ‘Je mag ook verliezen’ is de eerste single van haar nieuwe album Levenswoorden. Eline is door een pittige periode gegaan en na een tijdje in de luwte is ze nu terug met nieuwe muziek. Dat de christelijke zangeres een lastig seizoen meemaakte, is in haar teksten te horen.

Het nieuwe nummer is niet een typisch aanbiddingsnummer om mee te zingen, zoals bijvoorbeeld Jezus Overwinnaar, maar heeft een krachtige boodschap. Namelijk dat je soms ook mag verliezen en dat je niet altijd sterk hoeft te zijn. 2022 bracht voor de zangeres uit Steenwijk persoonlijk een diep dal. Eline Bakker werd weer Eline van Dijk. Het is volgens haar een rouwproces. Ze leert de pijn te accepteren want als je dat leert omarmen, dan kun je Jezus daarin uitnodigen en volgens haar leren leven met die pijn. Zelf zegt ze erover: “Het is geen ‘echtscheidingslied’, het gaat niet specifiek over mij. Maar er zit wel een stuk in van mijn verhaal, van mijn reis naar het hart en mijn geloofsstrijd. Het lied staat stil bij het feit dat het soms winter is in ons leven. De bomen zijn kaal en niet lekker kleurrijk en in bloei zoals in de lente. Elk seizoen hoort erbij en mogen we leren omarmen”. 

Volgens Eline zijn er bepaalde pijnen die mensen dragen die kunnen slijten, maar gebeurt dat soms ook niet. Dat kan bijvoorbeeld zijn bij een scheiding, maar ook na een sterfgeval of een andere vorm van verlies. “En we zijn vaak gewend om een ander te bemoedigen dat alles wel weer goed komt, maar er zijn ook bepaalde vormen van rouw die je mee moet dragen. En dat is ook goed. Het is oké als je je enthousiasme even niet terugvindt en vragen blijven.”

 

In het nieuwe nummer zingt ze:

Je mag ook verliezen

Jij hoeft niet altijd maar sterk te zijn

Zo hard gestreden

Gesmeekt en gebeden

Laat het maar los nu en kom maar bij Mij

 

Volgens Eline is het belangrijk om heel eerlijk te zijn naar God en toe te geven dat je soms boos kan zijn over dat wat er in je leven gebeurt.  “Dat je erkent: ik heb nu pijn. Ik ben een gebroken mens. Als we daar eerlijk over worden, is dat de sleutel om al klagende door het dal te komen, zonder dat je je geloof verliest.”

De zangeres hoopt dat het lied mensen bemoedigt en woorden geeft in tijden dat ze misschien door een dal gaan of rouwen om een verlies. Met uiteindelijk de boodschap dat God het antwoord is. Dat God de plek is om moe en verslagen naar toe te gaan, dat daar een plek van rust is.

‘Je mag ook verliezen’ is vanaf nu te bekijken via YouTube en te beluisteren via Spotify en andere streamingsdiensten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *