‘Verlangen naar Vrijheid’ boek van Jorieke Eijlers-Fredrikze en Thijs Noorlandt

In Bij Jorieke (programma op Groot Nieuws Radio)  zijn al heel veel mensen te gast geweest, maar dinsdag werden Jorieke en Thijs zelf geïnterviewd. De vragen kwamen van luisteraars, collega’s en vrienden van het programma. Dinsdag verscheen hun boek ‘Verlangen naar vrijheid’. In de uitzending vertelden ze over het ontstaan van het boek, maar vooral over de persoonlijke worstelingen waar Jorieke doorheen ging tijdens haar identiteitscrisis.

Goed leven

“Heel lang begreep ik het leven niet, totdat ik op het punt kwam dat ik dacht het leven te snappen”, vertelt Jorieke. “Ik had de plek op het werk die ik wilde. Ik had een vriend en het gewicht bereikt dat ik wilde hebben. Alle factoren voor een goed leven waren er. Ik dacht: dit is het! Maar ondertussen was ik heel moe, ik kreeg een auto-ongeluk, maar dat negeerde ik compleet.”

Crisis

“Vervolgens kwam Groot Nieuws Radio in crisis en er kwam een actieweek. Ik was eigenlijk al doodop, maar toch had ik het gevoel dat ik alles maar moest geven. Maar ik had eigenlijk niks meer te geven. Ik werd steeds verwarder en dat was de druppel. Ik had niet door wat er gebeurde, maar voelde wel dat het niet goed ging. Ik probeerde met man en macht me vast te houden, gezonder te gaan eten en leven. Maar ik zag dat de rest van de collega’s in de startblokken stond om verder te gaan. Ik bleef alleen achter, dat gaf paniek.”

Beloofde land

Ze vroeg God om de fundamenten van haar leven aan te pakken en de destructieve patronen eruit te halen. In haar proces heeft Jorieke veel steun gehad aan het verhaal van het volk Israël dat uit de slavernij van Egypte werd bevrijd om naar hun beloofde land te trekken.

Het boek moest niet alleen gaan over de burn-out van Jorieke. “Ik ben geen voorstander van ‘tien stappen om uit een burn-out te komen’. Het gaat veel dieper, het gaat over een identiteitscrisis waar we allemaal mee te maken hebben. Mijn motivatie is om anderen moed en steun te geven in de obstakels die ze tegenkomen. Ik hoop dat mensen kunnen groeien en bloeien en uiteindelijk weer vrucht kunnen dragen.

De uitzending van Jorieke over het boek ‘Verlangen naar Vrijheid’ kun je hier terug luisteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *