Veel kerken kijken mee met de preek van Opwekking

Het thema van Opwekking  is ‘Dieper met de Geest’ . Maar ook veel kerken in het land zullen komend weekend verbonden zijn met de dienst op Opwekking.

“We krijgen veel vragen van kerken of ze de preek mogen streamen”, vertelt Ruben Flach, directeur van Stichting Opwekking. “Dat gebeurt steeds vaker. Ze krijgen dan van ons het draaiboek opgestuurd zodat ze exact weten wanneer de preek begint. Dan doen ze hun eigen zangdienst en daarna switchen ze naar de beamer en kunnen ze meegenieten van de preek van zondagochtend hier.”

Record

Stichting Opwekking verwacht komend weekend zeker 21.600 kampeerders op het terrein naast Walibi Holland. En dat is een record. “We hebben er nog nooit zoveel gehad. Maar er zijn altijd mensen die op de vrijdag zelf gewoon komen, dus we gaan zeker rond de 22.000 kampeerders eindigen. Daar hebben we ons op voorbereid, er zijn wat extra toiletunits besteld. We zijn op grote massa’s voorbereid. Het is een feest dat er zoveel mensen gaan komen dit jaar.”

Opbouwploeg

Zo’n 700 tot 800 mensen helpen deze week mee met het opbouwen van het conferentieterrein. Ruben Flach: “De bouwploegen zijn deze week bezig met alles te vullen en alles klaar te maken voor het programma. Het is een soort conferentie voor de conferentie, want we hebben ’s avonds ook diensten. Vier  van de sprekers van de Pinksterconferentie komen deze week al langs, omdat veel van de vrijwilligers niks van de conferentie meemaken. Die bieden we toch een stukje conferentie aan.”

Het hele gesprek met Ruben Flach, directeur van Stichting Opwekking, kun je hier terugluisteren.

Bron: Groot Nieuws Radio

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *