‘Zing Een Nieuw Lied’ debuteert gratis single van nieuwe cd Kees Kraayenoord

‘Zing Een Nieuw Lied’, een platform met gratis muziek ter inspiratie voor kerken, brengt dit weekend een primeur. De single ‘O Wat Een Wonder’, afkomstig van de nog te verschijnen Nederlandstalige cd van Kees Kraayenoord, is dan tijdelijk gratis te downloaden voor geregistreerde gebruikers.

Met de primeur krijgen mensen het eerste muzikale voorproefje van Kees Kraayenoord’s nieuwe album. De nog titelloze cd, die begin 2014 verschijnt, is een complete Nederlandse vertaling van het internationale album ‘Running Into Love’, dat Kees in 2012 uitbracht. De songteksten zijn door Kraayenoord en Harold ten Cate vertaald naar het Nederlands. ‘O Wat Een Wonder’ (oorspronkelijke titel ‘O What A Mystery’) werd destijds geschreven door Kraayenoord en de Britse aanbiddingsleider Tim Hughes.

Het lied is tijdelijk te downloaden via ‘Zing Een Nieuw Lied’ (www.zingeennieuwlied.nl). Het platform is een initiatief van muziekuitgever Small Stone Media. Zij wil de muziek zo dichterbij brengen en kerken meer inspiratie geven, wat aansluit bij Kees’ visie voor zijn muziek: “Het is mijn diepste verlangen dat deze liederen een plek krijgen in de gemeentezang van kerken en groepen” aldus Kraayenoord. ‘O Wat Een Wonder’ sluit met haar boodschap naadloos aan bij het kerstfeest.

En dat is precies waar ‘Zing Een Nieuw Lied’ voor gemaakt is. Het principe achter het platform is eenvoudig. Via de website (www.zingeennieuwlied.nl) kunnen mensen, betrokken bij een kerk of gemeente, zich gratis inschrijven als gebruiker. Regelmatig ontvangen ze dan digitaal een mp3 en de bladmuziek van een nieuw lied. Deze bladmuziek is beperkt te kopiëren en het lied is een week lang gratis te verkrijgen voor de gebruiker. Zo kunnen kerken of muziekgroepen het nieuwe lied ‘uitproberen’. Na de eerste week kunnen de liederen dan officieel aangeschaft worden via de website. Via de website van ‘Zing Een Nieuw Lied’ wordt ook informatie over de schrijvers van een lied vermeld en wordt de achtergrondverhalen erbij verteld.

Door: Leon van Steensel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *