50ste Pinkster­conferentie Opwekking in 2021 in aangepaste vorm

Van 22 t/m 24 mei 2021 organiseren we onze 50ste Pinkster­conferentie! Het thema van deze jubileum­editie: ‘Het komt door ZIJN naam’. Oorspronkelijk was dit het thema voor 2020, maar door de samen­werking met andere partijen is toen gekozen voor ‘Samen Kerk, Samen Sterk’. Vanwege de corona­maatregelen zal de conferentie in aangepaste vorm plaatsvinden.

Diverse scenario’s
In afwachting van mogelijke ontwik­kelingen werken we een aantal scenario’s uit. Eén van de mogelijke scenario’s is dat er in zeer beperkte mate dag­gasten aanwezig kunnen zijn op het conferentie­terrein. Als dit mogelijk is, zal het dagpro­gramma gericht zijn op volwassenen en gezinnen met kinderen en tieners. Voor het avond­programma wordt dan gefocust op jongeren. Kamperen op het conferentie­terrein is dit jaar niet mogelijk en deelnemers moeten zich vooraf aanmelden via een registratie­systeem. De Pinkster­conferentie 2021 vind plaats van zaterdag t/m maandag; een dag korter dan gebruikelijk – de vrijdag vervalt.

Digitale Pinksterconferentie
Vanwege de positieve ervaringen en reacties van afgelopen jaar was al eerder besloten de Pinkster­conferentie ook digitaal verder te ontwikkelen. Het digitale programma-aanbod, waaronder kinder­programma’s, seminars en workshops, is groter dan op het terrein. “Tijdens een fysieke conferentie heb je een beperkt aantal uren beschikbaar voor het programma. Die beperking is er online niet. Daar willen we optimaal gebruik van maken, in samenwerking met partner­organisaties”, legt directeur Ruben Flach uit.

Lokaal pinkstervuurtje
We willen kerken en groepen aanmoedigen om het pinkster­weekend in hun kerk te reserveren voor een lokale Pinkster­conferentie. Er worden allerlei programma’s aangeboden, en we bekijken of we extra tools kunnen ont­wikkelen. Ruben Flach: “We willen voor kerken een soort ‘Pinkster­conferentie­pakket’ ontwikkelen, waarmee ze in hun eigen woonplaats een sfeer van de Pinkster­conferentie kunnen creëren. Wat zou het geweldig zijn als er overal in Nederland lokale pinkster­vuurtjes ontstaan!” Daarnaast onder­zoeken we of grotere locaties – zoals christelijke campings – een mini-conferentie willen organiseren op hun terrein. Daarmee wordt de Pinkster­conferentie voor het eerst multisite georganiseerd.

Ingeval er in mei sprake is van bijzondere omstandig­heden, zoals een lockdown, zal de Pinkster­conferentie geheel digitaal worden aangeboden en via internet en de media­partners te volgen zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *