THE 100 VOICES OF GOSPEL – Grootste gospel koor ter wereld komt naar ons land voor tour langs grote zalen.

100 stemmen of terwijl 400 paar stembanden verzameld op één podium, dat is wat dit koor is. De oorsprong van The 100 Voices Of Gospel ligt in Frankrijk. Hun 1e optreden was naar aanleiding van de viering van 150 jaar afschaffing van de slavernij en was een regelrechte sensatie. Hun handelsmerk: het brengen van een aantal gospelklassiekers, maar vooral ook hits in hun eigenzinnige vocale jas gestoken. Als een prettige orkaan.

Komend najaar zijn ze in Nederland voor een aantal shows en in het voorjaar van 2023 gaan ze het nog eens dunnetjes overdoen met een tweede serie.

Op 29 september in Muziekcentrum Enschede,
30 september in Carré Amsterdam
op 1 oktober in Parkstad Limburg in Heerlen.

The 100 Voices of Gospel, onder leiding van geestelijk vader Jean-Baptiste Guyon, beleefde in 1998 zijn debuut met een concert in Parijs bij de viering van 150 jaar afschaffing van de slavernij in Frankrijk. De koorleden voelden zich direct één familie en besloten samen de wereld te ‘veroveren’ met hun indrukwekkende geluid. Dat lukte aardig, want sindsdien hebben wereldwijd vele tientallen miljoenen mensen een concert van The 100 Voices of Gospel mogen aanschouwen, live of in toonaangevende televisieshows, zoals Britain’s got Talent en een TV-special met Céline Dion in Frankrijk. Bijna 25 jaar na de oprichting maakt ook Nederland kennis met dit vocale fenomeen.

Het honderdkoppige koor bevat begeesterde en getalenteerde gospeltalenten uit alle uithoeken van de wereld: van Engeland tot Indonesië en van Spanje tot India. Zangers, musici, maar ook dansers uit niet minder dan 25 landen en van alle culturen en religies, verenigd in één groot feest van zang en expressie. Gospel luister je niet, je beleeft het tot in het diepst van je hart en je ziel is daarbij het credo.  Bestaande nummers worden daarbij geheel getransformeerd naar eigen vocale dimensie en krijgen een geheel nieuw eigen leven.  Op het menu staan o.a. songs als  ‘ I’m Still Standing’ van Elton John, Leonard Cohens ‘Hallelujah’, maar ook klassiekers als ‘Happy Day’.
Overal waar het gospelspektakel neerstrijkt, volgen staande ovaties en een vloed aan lovende kritieken in de media. Het leek een hele uitdaging om de honderd beste gospelstemmen ter wereld in één koor samen te brengen, maar het is aardig uitgepakt getuige de media:

Daily Mirror:

« Watch Britain’s Got Talent’s most uplifting performance ever as 100 Voices of Gospel steal the show. »

The Telegraph :

« The incredible group wowed the jury, consisting of  Simon Cowell, Alesha Dixon, David Walliams and Amanda Holden with their uplifting performance ».

Live najaar 2022 : 29/9 Muziekcentrum Enschede, 30/9 Carré Amsterdam, 1/10 Parkstad Limburg Theaters Heerlen.
Live voorjaar  2023: 21/5 Oosterpoort Groningen, 22/5 De Spiegel Zwolle, 24/5 Amare Den Haag, 25/5 TivoliVredenburg Utrecht,  26/5 Chassé Theater  Breda.
Kaarten zijn verkrijgbaar via de zalen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *