Deze week een primeur in de uitzending!

Vandaag op deze mooie Hemelvaartsdag, hebben we een primeur in de uitzending!

Beoordeel de dag – Marjolein Keijzer

We mogen de nieuwe single ‘beoordeel de dag’ van Marjolein Keijzer draaien. De single komt vrijdag 31 mei uit en is dan te beluisteren via You Tube en de streamingsdiensten.

Marjolein schrijft daarbij;

Beoordeel de dag naar wat je zaait is een lied dat ik heb beschreven n.a.v. een lezing van Mirjam van der Vegt. ‘Beoordeel de dag naar wat je zaait’ Komt uit het boek ‘Adem de dag’ van Mirjam van der vegt en is een van de leefregels van nonnen die Mirjam heeft ondervraagd. Deze zin sprak tot mijn hart. Ik ben zelf iemand die graag bezig is op een dag met lijstjes en graag dingen afvinkt en mijn dag vooral beoordeel naar wat het heeft opgebracht (oogst). Voor mij (en ik denk voor velen) een uitdaging om het eens anders te gaan bekijken, omdat we allemaal te maken hebben met dat een dag anders verloopt dan hoe je het zelf zou willen. Dat relaties bijvoorbeeld (1 ding waarin we zaaien) belangrijker zijn dan de taken waar we soms zo op gefocust zijn. Denk even aan de buurvrouw die bijv je hulp vraagt of kinderen die je onverdeelde aandacht willen. Daarbij willen we soms ook graag meteen oogst zien als we ergens energie in stoppen, terwijl, soms zijn dingen een proces, duurt het langer, gaat het anders, moet je wachten, totdat die oogst er daadwerkelijk komt. Een andere focus dus, een andere kijk…beoordeel de dag naar wat je zaait.

Kippenvel bij dit mooie lied. De zin van een oude kloostermoeder komt tot leven en zo blijft deze erfenis hoorbaar en vindt opnieuw klank. Hoe bijzonder is dat! – Mirjam van der Vegt / stiltetrainer

Jullie moeten nog even geduld hebben wil je ook de clip erbij zien, deze komt morgen online. We zullen hem ook hier op de site plaatsen! Dus hou ons even in de gaten, dan mis je niks!

Meeluisteren kan donderdagavond & zondag.
En later via uitzendinggemist!

Donderdagavond van 21:00-23:00 bij Lokale omroep Elburg.
klik hier om live te luisteren.

Zondagmorgen van 12:00-14:00 bij A28FM.
klik hier om live te luisteren.

Zondagavond van 17:00-19:00 bij RTV IJsselmond.
klik hier om live te luisteren.

Zondagavond van 20:00-22:00 bij Radio 794.
klik hier om live te luisteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *