De Boerenschuur in Geesburg (SchuurPraise) zat op nieuw overvol…

De boerenschuur in Geesbrug zat zondagavond opnieuw overvol. Iedere week wordt het drukker. De belangstellenden waren van heinde en ver gekomen om samen met Elisa en Reni Krijgsman en de Fontein-band God te zoeken en Hem te aanbidden.

Een van de initiatiefnemer van Schuurpraise, John Folkers, zei bij de opening: ‘Het gaat vanavond om een Persoon, daar gaan we voor zingen: de Here Jezus. Want God heeft deze wereld zo lief gehad dat Hij zijn Zoon heeft gegeven voor ons.’
Samen met de Fontein-band (met gitarist Marcel en zangeres Astrid Langeland) en het duo Reni en Elisa werden verschillende Opwekkingsliederen gezongen en gespeeld en de bezoekers zongen uit volle borst mee.

Elisa Krijgsman: ‘Soms overkomen je dingen of zijn er omstandigheden die je van de wijs brengen. Ik had een tijdje terug een twijfeltijd, omdat het stil was in mij en ik het niet meer zag, ik twijfelde aan alles, ook aan mijn geloof. God bracht mij toen alle namen en titels in herinnering die Hij heeft, zoals: Herder, Vader, Verlosser, Alfa en Omega, Ik ben die Ik ben. Dat heeft me enorm bemoedigd, omdat ik meer dan ooit besefte dat het niet alleen namen zijn maar dat Hij dat allemaal echt is. Ik wil je vandaag bemoedingen: Laat de twijfel niet meer toe, God laat je nooit alleen. Leer te luisteren naar zijn stem, zodat je in je hart weet wie Hij is, want Hij is die Hij zegt dat Hij is: de Ik Ben.

Elisa vervolgt: ‘En wees dankbaar. Als je ‘s morgens wakker wordt, grijp dan niet direct naar de Telegraaf of een nieuws-app, maar richt je op Hem, dank Hem voor de nieuwe dag! En laat de krant maar even dicht en open je Bijbel en laat Hem je beïnvloeden. Vul je leven met Hem. Voor een dankbaar mens schijnt de zon altijd.’

Elisa zong nog een lied samen met een van z’n dochters, om daarmee duidelijk te maken dat wij niet zonder God kunnen leven. Een kind heeft een vader nodig, en kan er niet zonder, en zo kunnen wij niet zonder God leven. God is altijd dicht bij, Hij is maar één gebed bij jou vandaan.

‘We kunnen en mogen dankbaar zijn. Jezus is gekomen om ons te redden van de “plakkende” zonde, om je daar als het ware van te “ontplakken” zodat de zonde zich niet meer aan je hecht maar je er los van komt. Hij maak je er echt vrij van.’

Reni: ‘Als we vol zorg zijn, als we opzien tegen het leven en de last te zwaar is, dan mogen we altijd naar de Here Jezus gaan. Hij is degene die rust geeft, die problemen echt kan oplossen, die zonden echt kan vergeven. Wees bemoedigd en hou vol, dat is wat wij vanavond willen zeggen. Ik heb zelf een moeilijke periode doorgemaakt. Ik stond bijna op het punt om aan alles te gaan twijfelen. Maar ook ik ben bemoedigd door medegelovigen, door vriendinnen die mij met regels uit de Bijbel en uit onze eigen liedjes via smsjes bemoedigden en zeiden: hou vol! En dat heeft me geholpen, en daarom willen wij jullie vanavond ook een hart onder de riem steken! Hou vol en vertrouw op God.’

Schuurpraise is een initiatief van de familie Folkers en familie Bleker. Tijdens de zomervakantie is het vaak rustiger in de kerken en worden er nagenoeg geen christelijke activiteiten georganiseerd. Om aan de wens van een groep mensen te voldoen, namelijk toch een aantal bijzondere samenkomsten te organiseren in die periode, is het inmiddels bekende Schuurpraise ontstaan.

Geesbrug is een Drents dorpje vlak bij Hoogeveen. Landelijk gelegen. Een grote boerenschuur die in de winter dienstdoet als caravanstalling staat in de zomer leeg. Een ideale locatie om laagdrempelige diensten te houden.

Volgende week zondagavond 4 augustus is er een concert met Wim Pols en de Countrytrailband.

Bron; Christelijk Nieuws

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *