Adrian Snell | The Passion 2023

Adrian Snell keert terug naar Nederland voor de eerste uitvoeringen van zijn bekendste werk ‘The Passion’ sinds lange tijd. En het publiek laat al weten dat ze niet kan wachten. Van de drie concerten (Zwolle, Dordrecht en Veenendaal) zijn die in Zwolle en Dordrecht inmiddels uitverkocht. Ralph van Manen zal een voorprogramma verzorgen in Zwolle en Veenendaal. Een ervaren muzikanten combo van Frank van Essen, Rineke de Wit en Luca Genta verzorgt de opening in Dordrecht.

De Brit Adrian Snell kreeg een warm weerzien met ‘zijn’ favoriete Europese publiek in oktober toen hij zijn nieuwste werk en verschillende favorieten speelde. Het combo wat hem toen begeleidde, met Rineke de Wit, Frank van Essen en Luca Genta, verzorgde een eveneens enthousiast onthaald voorprogramma. Snell maakt ruimte voor hen om de opening in Dordrecht op 1 april te verzorgen en zal zelf dan ook nog kort zijn opwachting maken voordat het hoofdprogramma van ‘The Passion’ van start gaat. Dat zal hij ook doen bij Ralph van Manen, die het voorprogramma in Zwolle en Veenendaal verzorgt.

Wie de muziek van Adrian Snell langer luistert, weet dat hij graag meerdere stemmen bij zijn muziek betrekt. Ook nu zal een gevarieerde begeleidingsband en een projectkoor van The Choir Company (o.l.v. Maarten Wassink) van de partij zijn om ‘The Passion’ uit te voeren. Of je het nu een ‘rockopera’ noemt of een samensmelting van klassiek, modern en koormuziek; het werk is net zo tijdloos als geliefd gebleken. ‘The Passion’ vertelt het paasverhaal op unieke wijze met moderne liederen, solo zangers en zangeressen die de hoofdrollen uit het verhaal vertolken en ondersteund door een koor. Door de jaren heen voerde Adrian Snell het werk, inclusief het bekende ‘Long Live The King’, ‘Peace Be With You’, ‘Golgotha’ en ‘Jesus Alive!’ diverse keren uit in ons land. Toch is de laatste keer dat de volledige ‘Passion’ werd uitgevoerd alweer meer dan zes jaar geleden.

Er zijn alleen nog kaarten over voor de uitvoering op 2 april in De Basiliek in Veenendaal. Wees er dus snel bij!

Kaarten zijn verkrijgbaar via www.eventsforchrist.nl.
Tickets: €30 en €2 reserveringskosten. Aanvang 20.00 uur

Alleen nog tickets voor:

zondag 2 april 2023 – 20.00 – Veenendaal
De Basiliek, Wiltonstraat 56, 3905 KW

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *