Brian Doerksen | The Heart of Christmas

vrijdag 11 december 2020 – 20.00 – Emmen

Diamantzaal, Van Schaikweg 55, 7811 HN

zaterdag 12 december 2020 – 20.00 – Veenendaal
De Basiliek, Wiltonstraat 56, 3905 KW

zondag 13 december 2020 – 20.00 – Aalsmeerderbrug
Levend Evangelie Gemeente, Kruisweg 55, 1436 CA

Wie vandaag de dag het nieuws kijkt en hoort, weet dat een boodschap van hoop hard nodig is. Het kerstfeest mag dan nog ver weg zijn; haar boodschap van hoop in de geboorte van Jezus klinkt het hele jaar door. Aanbiddingsleider Brian Doerksen presenteerde vorig jaar zijn eerste kerstalbum ‘The Heart of Christmas’. In december brengt hij de boodschap van dat album, met een reeks andere liederen, naar het Nederlandse publiek. Op 11, 12 en 13 december tours Brian Doerksen met band door ons land.

Kerst is een bijzondere tijd. Hoewel de echte betekenis van het feest bij veel mensen is weggezakt of voer is voor discussie, blijkt het ieder jaar weer mensen te verbinden. Het duurde lang voordat Brian Doerksen eigen kerstmuziek maakte, maar met ‘the Heart of Christmas’ doet hij wat hem telkens zo goed af gaat: met sympathieke, aansprekende muziek mensen terug brengen bij de kern van het geloof en de geboorte van Christus. “De geboorte van Jezus is als een uitnodiging voor ons allemaal” vertelt Brian over ‘The Heart of Christmas’. “Een uitnodiging om liefde te ontvangen en uit te delen. Kerst draait bij mij om ‘Immanuel’. God met ons. We hebben allemaal die aanwezigheid nodig, waar je ook staat in de maatschappij.”

De Canadees Doerksen zal een warme ontvangst krijgen van het Hollandse publiek. Zij is vertrouwd met liederen als ‘Refiner’s Fire’ (‘Maak Mij Rein Voor U’), ‘The River’ (‘De River’) en ‘Come Now Is The Time’ (‘Kom Nu Is De Tijd’) en albums als ‘Today’. Brians aanpak valt ook in de smaak. Bescheiden en nuchter maar intiem en vol diepgang; de muziek van Brian Doerksen past bij zijn karakter.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *